BIST 9.080
DOLAR 32,37
EURO 34,96
ALTIN 2.325,52

Elif Şafak Kimdir?

Elif Şafak kimdir, kitapları ve eşi Eyüp Can Sağlık ile çocukları hakkında merak edilenleri derledik. İşte Elif Şafak'ın yaşamından kesitler içeren biyografisi.46 yaşında olan Elif Şafak 25 Ekim 1971 yılında Fransa'nın Strazburg kentinde doğdu. Elif Şafak'ın babası sosyal psikolog ve akademisyen Nuri Bilgin, annesi diplomat Şafak Atayman'dır. Doğumundan kısa süre sonra anne ve babası ayrıldı, ve Elif Şafak'ı annesi büyüttü. Bu sebeple Elif Şafak babasının soyadı yerine...

Elif Şafak kimdir, kitapları ve eşi Eyüp Can Sağlık ile çocukları hakkında merak edilenleri derledik. İşte Elif Şafak'ın yaşamından kesitler içeren biyografisi.

46 yaşında olan Elif Şafak 25 Ekim 1971 yılında Fransa'nın Strazburg kentinde doğdu. Elif Şafak'ın babası sosyal psikolog ve akademisyen Nuri Bilgin, annesi diplomat Şafak Atayman'dır. Doğumundan kısa süre sonra anne ve babası ayrıldı, ve Elif Şafak'ı annesi büyüttü. Bu sebeple Elif Şafak babasının soyadı yerine annesinin adını kullanıyor.

2009'da yayımlanan Aşk adlı romanı ile çok satanlar listesine giren Elif Şafak, Forbes dergisine göre Türkiye'nin en çok kazanan yazarı. Elif Şafak 2005-2009 senelerinde FETÖ'nün amiral gemisi olarak görülen Zaman Gazetesi'nde yazarlık yaptı. 2006'da yayımlanan Baba ve Piç adlı romanını İngilizce olarak kaleme aldı ve hakkında Türklüğe hakaretten dava açıldı.

Elif Şafak'ın eşi Eyüp Can FETÖ'cü mü? : Elif Şafak'ın boşandığı eşinin ismi Eyüp Can Sağlık. Elif Şafak ile Eyüp Can 2005 yılında evlendi ve bir yıl sonra Zelda ismini verdikleri kızları, iki yıl sonra da Emir Zahir isimli oğulları dünyaya geldi. Çocuklar doğduktan sonra çift boşandı. Medya sektörü Elif Şafak'ın kocasını soyadını kullanmadığı için Eyüp Can ismiyle tanıyor. En son yayın hayatına son verilen Radikal Gazetesi'nin Genel Yayın Yönetmeniydi. Fethullah Gülen'e yakınlığı ile bilinen Eyüp Can, Fethullah Gülen ile Ufuk Turu kitabının da yazarı.

15 Temmuz'da yakalama kararı çıktı: 15 Temmuz darbe girişimi sonrası başlatılan soruşturma kapsamında hakkında gözaltı kararı çıkartılan gazeteci Eyüp Can, Türkiye'den gitmişti. Yurt dışına temelli olarak yerleştiği sosyal medyadan duyuran Can, "Karanlık ve sinsi bulduğum FETÖ’cü örgütlenme ile en ufak şekilde ilgim alakam yok” demişti.

Elif Şafak biseksüel : Elif Şafak ile Eyüp Can'ın evliliği medya dünyasında hep 'proje evlilik' olarak görülmüştü. Çocukları doğduktan sonra hemen boşanmaları da buna yoruldu. 2017 yılında ise Elif Şafak  'biseksüel' olduğunu açıkladı.

Biseksüel ne demek? Heteroseksüel ve homoseksüel'den farkı ne?

Elif Şafak biseksüel olduğunu şu sözlerle açıkladı : 'Tabi ki yazarlar olarak bir her zaman hikayeler kovalarız, ancak aynı zamanda suskunluklar hakkında konuşamadığımız şeyler; siyasi, kültürel tabular ve kendi sessizliğimiz suskunluğumuzla da ilgiliyizdir. Ben her zaman azınlık hakları konusunu yüksek sesle açıktan konuşan ve üzerinde etraflıca yazan biri oldum, kadın hakları LGBT hakları. Fakat bu konuşma hakkında düşünceler içinde iken, arkasından gelecek karalanmaktan, alay, nefret ve stigma konusu olmaktan çok korktuğum için hiçbir zaman kendimin biseksüel olduğumu kamuya açık alanda konuşma cesaretini göstermediğimin farkına vardım.'