BIST 9.746
DOLAR 32,52
EURO 34,78
ALTIN 2.420,53
HABER /  POLİTİKA  /  SP

Elif Erbakan hangi ilden aday?

Saadet Partisi merhum Necmettin Erbakan'ın kızı Elif Erbakan'a adaylık teklifi götürdü.

Abone ol

Genel Başkan Mustafa Kamalak, halen SP GİK üyesi olması, eğitimi ve küçük yaşlardan itibaren partide görev alması nedeniyle teklifi Erbakan'a bizzat kendisi yaptı. Elif Erbakan'ın türbanlı olması nedeniyle seçmene mesaj verilmesi de hedefleniyor.

İLLERDEN TEKLİF VAR

Genel Başkan Yardımcısı Atik Ağdağ, Erbakan'ın partinin belirlediği süreçte başvuruda bulunmadığını, genel başkanın kendisine adaylık teklifinde bulunduğunu belirtti. Akdağ, 'Başvuru partinin teamülüdür. Hukuken zorunluluğu yok. Elif Erbakan'ın da teşkilatın isteği noktasında talebe olumlu cevap vereceğini tahmin ediyorum' dedi. Ağdağ, tüm Büyükşehirlerden Elif Erbakan'ın adaylığı noktasında talep olduğunu belirterek, 'İzmir, İstanbul, Ankara ya da Konya da olabilir' diye konuştu.

EŞİ: BU BİR TEVECCÜH

Erbakan'ın eşi Mehmet Altınöz ise 'Aile olarak biz davamızın neferiyiz. Çok şükür. Teşkilatlarımız, yıllardır ailemizin fertlerine gerek milletvekilliği gerekse belediye başkan adaylığı için devamlı talepte bulunmuştur. Bu bir teveccüh. Biz bu konuda zaten milletvekili gibi çalışıyoruz' dedi. SP'ye adaylık için de 1742 başvuru geldi