BIST 9.525
DOLAR 32,60
EURO 34,75
ALTIN 2.498,66
HABER /  POLİTİKA

Eliaçık'ın o sözlerine Erdoğan'dan dava

Gezi Parkı eylemlerine destek veren ve toplumu yanıltıcı paylaşımlar yapan ve Erdoğan'a hakaret eden Eliaçık'a dava açıldı

Abone ol

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Gezi Parkı eylemleriyle ilgili Twitter'dan paylaştıklarıyla kişilik haklarına saldırıda bulunduğu gerekçesiyle, yazar İhsan Eliaçık'a 50 bin liralık manevi tazminat davası açtı.

Başbakan Erdoğan'ın avukatları Ali Özkaya, Muammer Cemaloğlu ve Burhanettin Sevencan tarafından açılan davanın dilekçesinde, Eliaçık'ın 18 Haziran'da Twitter'dan, Erdoğan'a yönelik "Diktatör, haramzade, yiyici, provokatör küstah, yalancı" gibi ithamlarda bulunduğu kaydedildi.

Eliaçık'ın paylaştıklarıyla, Başbakan Erdoğan'ın kişilik haklarının toplum katında zedelenmesini, toplumun kinine ve husumetine maruz kalmasını amaçladığı savunulan dilekçede, bu denli ağır hakaretlerin "düşünce açıklaması" olarak değerlendirilemeyeceği vurgulandı.

Dilekçede, Eliaçık'ın, Başbakan Erdoğan'a 50 bin lira manevi tazminat ödemesi talep edildi.

TWİTTER'DAN CEVAP VERDİ: BENDE PARA YOK

Başbakan'ın açtığı davaya Twitter hesabından yanıt veren İhsan Eliaçık çarpıcı ifadeler kullandı.

-Muktedirin bana dava açması nafile.Bende para mara yok.Sadece içeri atabilirler. Mahkemedeki savunmamı bildiri yapıp dağıtacağım.

-Bu twetlerden dolayı 50 bin lira ve "hükümeti yıkmaya teşebbüs,kışkırtma, ayaklanma falan diyor avukatları

-Üç darbede de aynı iddia:Halkı kışkırtma,devirmeye çalışma falan filan.Yahu siz hiç değişmez misiniz,laikiniz muhafazakârınız alayınız aynı

ELİAÇIK'IN ERDOĞAN'I KIZDIRAN TWİTLERİ

-Kimseye küfretmedim.Asla yalan söylemedim. Sadece yalaka,haramzade vb. 'çirkin' sözleri açıktan söyledim,ona izin var (bk.Nisa: 148).

-Haramzade: Haramilik,harami düzeni kuran,yiyici anlamındaydı. Muktedirin annesine küfür aklımın ucundan bile geçmedi,geçmez, geçmeyecek.

-Beni provokatörlükten ifadeye çağırırlarsa Başbakan ifade vermedikçe konuşmayı red edeceğim. Çünkü o 1 (bir) numaralı provokatör ...

-Bir şey put haline gelmişse ona saldırılır. Çünkü putla diyalog kuramazsın, put kendisiyle diyalog kurulamayandır.

-Gelişi ihtişamlıydı, yıkılışı muhteşem olacak. Çünkü Allah için her ikisini de hakediyor.

-Adam tam yıkılacak diktatör kıvamında.Asla kulak asmıyor,kibirli,küstah,yalancı,iletişime geçilemiyor..yıkılışı muhteşem olur böylelerinin.

-Yine bayrak yaktılar dedi, yine camide içki içtiler dedi... % 100 tescilli, kanıtlı, belgeli, kuyruklu yalan!!! olsun 'onun kılıyıh...

-İçinizden siyasete girip de ceketi ile gelip ceketi ile giden bir tane adam gösterin.

-Haramzade,karnına yetim hakkı dolduran,önünde 4 takla atana 5 apartman kazandıran, 800 milyon servet yığan diktatör

-Güya dindarlar, güya namaz kıldılar deyip geçiyor, geberiyor içten aslında,ama oraya giremiyor. Hele bir gir, neymiş göreceksin.

-Niye ulusalcılarla bölücüler,dindarlarla sosyalistler bir aradalar,niye saldırmalar birbirine,o kadar bekledik,sonra biz saldırdık diyor

-abdestli diktatörlükten abdestli tiranlığa terfi etti..Herkes onun iki dudağından çıkacak söze bakıyor..Hukuk,onur,belediyeler yerlerde...


İHSAN ELİAÇIK'TAN ŞOK TWİT! 

İhsan Eliaçık, kafasına kapsül isabet eden bir gencin ölümle pençeleştiği yazılı bir fotoğraf paylaştı. Ancak o fotoğraf eski tarihli çıktı.

ihsan-eliacik-sok-tweet.jpg



ELİAÇIK'TAN BİR YALAN DAHA

İhsan Eliaçık, twitter hesabında, 
"Revirdeki hastalara biber gazı atıldı. Bir kişi gaz bombasıyla böyle vuruldu" diyerek 1 Haziran'daki fotoğrafı paylaştı.

eliacik-yalan-twit.jpg