BIST 9.080
DOLAR 32,37
EURO 34,95
ALTIN 2.325,16
HABER /  GÜNCEL

Elektronik çocuk bakıcısı!

Çocuklar artık tablet bilgisayar ile oyalanıyor. İngiltere'de yapılan bir araştırmada ailelerin yüzde 91'inin çocukların kullanması için iPad ya da diğer tabletleri aldıkları belirtildi.

Abone ol

Yapılan araştırmada ebeventlerin çocukları oyalamak için iPad ve tablet bilgisayarları 'elektronik bebek bakıcısı' olarak kullandığı ortaya çıktı.

Araştırmaya göre çocuk sahibi olan ailelerin yüzde 91'inde bu cihazlardan var. Yüzde 50'si çocuğunun tablet bilgisayarı her gün kullandığını ve yüzde 17'si oğlu ya da kızının bir günde tablet bilgisayarı çok fazla açtığını itiraf etti.

Ofcom'un yaptığı araştırmada beş yaş üstü çocukların tablet bilgisayarı televizyon seyretmek, oyun oynamak ve ev ödevlerini yaparken nasıl bir bağ kurduklarına baktı. Ama klinik psikologlar tablet bilgisayarların çocuklar için sağlık açısından risk oluşturabileceği uyarısı yaptı.

3700 İngilizle yapılan Ofcom'un araştırmasına göre 2012'de tüm görüntülemelerin yüzde 90'ından televizyon sorumluydu. Ortalama bir izleyici günde dört saat televizyonu tercih ediyor ve oturma odası dijital bir medya merkezine dönüyor. Hanelerin yüzde 41'inde bir televizyon seti olamsına rağmen, televizyon programlarını tablet bilgisayarda izleme oranı artıyor.

Her dört evden birinde en az bir tablet bilgisayar var, onların yüzde 56'sı televizyon, Youtube videoları seyrederken onu kullanıyor. Bunun anlamı şu: Tüm aile salonda oturuyor ama herkes farklı program izliyor.