BIST 9.080
DOLAR 32,37
EURO 35,02
ALTIN 2.323,50
HABER /  GÜNCEL

Elektrikte tasarruf yalan mı?

TEDAŞ Genel Müdürü Haşim Keklik vatandaşları uyardı

Abone ol

Sattıkları cihazın elektrikte, "yüzde 30 tasarruf" sağladığı yalanı ile haksız kazanç sağlayan vurguncular, pazarlama faaliyetlerine Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ve TEDAŞ'ı alet ederek binlerce aboneyi çarpıyor.

TEDAŞ Genel Müdürü Haşim Keklik, 32-33 milyon elektrik abonesini dikkatli olmaları konusunda uyararak, "Bunların TEDAŞ'la ya da Enerji Bakanlığı ile ortak bir çalışması yok. Üflüyorlar. Aboneler, bu oyuna gelmesin, çarpılmasın" dedi.

TEDAŞ Genel Müdürlüğü son dönemde abonelerden gerek elektronik posta (e-mail) gerekse de dilekçe yoluyla 'sözde tüketimde yüzde 30 tasarruf' sağladığı öne sürülen cihazlar pazarlayanlarla ilgili şikayet yağmaya başladı.

Dilekçelerde, bu cihazları pazarlayanların TEDAŞ Genel Müdürlüğü ve Enerji Bakanlığı ile ortak çalışma yürüttüklerini belirterek, "Bir inceleme yaptık. İncelemede, fazla elektrik tükettiğiniz belirlendi. Size önerdiğimiz cihazları almanız durumunda yüzde 30 oranında enerji tasarrufui sağlayacaksınız" dediklerini aktardı.

KREDİ KARTI NUMARALARI ALINIYOR

Tasarruf iddiasıyla vurgun yapan pazarlamacılar, abonelerden kredi kartı numarasını alıyor. Bazı aboneler, TEDAŞ'a ilettikleri dilekçelerinde, TEDAŞ ve Enerji Bakanlığı'nın adının kullanılmasından dolayı kredi kartı bilgilerini verdiklerini ve sonrasında dolandırıldıklarını vurguladı.

"ÜFÜRÜYORLAR; AMAN ÇARPILMAYIN"

TEDAŞ Genel Müdürü Keklik, TEDAŞ'ın ya da Enerji Bakanlığı'nın bu yönde herhangi bir çalışması ya da girişimi olmadığını vurgulayarak, "Bu tür cihazları pazarlayanların TEDAŞ'la ya da Enerji Bakanlığı ile ortak bir çalışması yok. Üfürüyorlar. Aboneler, bu oyuna gelmesin, çarpılmasın" dedi.

"TASARRUF SAĞLAMAZ"

Keklik, bu cihazların yüzde 30 tasarruf sağlamasının mümkün olmadığını kaydederek, "Böyle bir şey yok. Böyle bir teknoloji de yok. Herkes çok dikkatli olmalı. Aboneler, kredi kartları numarasını vermesin" uyarısında bulundu.