BIST 9.693
DOLAR 32,59
EURO 34,80
ALTIN 2.508,65
HABER /  GÜNCEL

Elektrikler niye kesildi Enerji Bakanlığı'ndan yeni açıklama

Elektrikler kesildi söylentiler aldı başını gitti. İstanbul'daki elektrik kesintisinin elektrik yetersiz olduğu için öne sürüldü. Enerji bakanlığı işin aslını açıkladı.

Abone ol

İSTANBUL dünden beri elektrik kesintileri yaşıyor. Hem Anadolu ham de avrupa yakasında bir çok ilçede elektrik yok. Peki elektrikler neden kesildi gerçek sebep ne?

Kesinti sonrası 'elektrik yetersizliği' sebebiyle ışıkların gittiğine yönelik söylentiler çıktı. Bu iddiaları yalanlayan Enerji ve tTabii Kaynaklar Bakanlığı flaş bir açıklama yaptı ve  "Kısa sürede İstanbul'un tamamına elektrik verilmesi sağlanacaktır." denildi.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, Marmara Bölgesi'nin kuzeyinde yaşanan yoğun kar yağışı ve fırtınanın, Anadolu'dan gelen ve İstanbul'u besleyen iletim hatlarında meydana getirdiği arızaların giderilmesine yönelik çalışmaların hızla sürdürüldüğü ifade edildi. 

SAKARYA'DA ELEKTRİK HATLARI KOPTU
Bölgeye elektrik sağlayan yedi hattın tamamıyla, Sakarya sınırlarındaki kopma ve arıza noktalarının tespit edildiği, 11 farklı ekiple bu noktalarda çalışmaların sürdürüldüğü belirtildi. Açıklamada, elektrik kesintilerinin İstanbul'un genelini etkilemediği vurgulanarak, şunlar kaydedildi:

"Kesintiler belli bölgelerde kısmi olarak sürmektedir. Kısa sürede İstanbul'un tamamına elektrik verilmesi sağlanacaktır. Çalışmalar yoğun kar yağışı, fırtına ve sise rağmen ara verilmeden gerçekleştirilmektedir. Kesintilerin, elektriğin yetersizliğinden kaynaklandığı yönündeki iddialar gerçeği yansıtmamaktadır. Bakanlığımızın ilgili tüm birimleri sahadaki çalışmaları takip etmekte ve yönetmektedir."

KOMBİNİZİ KAPATIN
İstanbul'da elektrik kesintisine soğuk eklendi. Elektrikler olmayınca kombiler çalışmaz oldu ve evler buza döndü. İGDAŞ yayınladığı uyarı notu ile elektrik kesintisi olan yerlerde kombilerin kapatılmasını önerdi. Elektrik geldikten sonra cihazların birden çalışmaya başlamasıyla doğalgazda yüksek gaz akımı meydana geldiği vurgulanan açıklamada, şu bilgilere yer verildi:

"Yüksek gaz akımıyla aktarma cihazları otomatik kendini güvenli duruma getirerek gazı kesiyor. Ani yüklenmeler doğalgaz cihazlarında arızaya sebep olup, doğalgaz dağıtımını olumsuz etkiliyor. İGDAŞ, bu konuda gerekli önlemleri aldı. Muhtemel aksaklıklara karşı takviye teknik ekipler oluşturuldu. İstanbul'daki İGDAŞ abonelerinin, bu konuda hassasiyet göstererek, kombilerini elektrik gelene kadar kapalı konumda tutmaları önemle duyurulur."