BIST 9.788
DOLAR 32,51
EURO 34,94
ALTIN 2.433,17
HABER /  GÜNCEL

Elektrikler niye kesildi? Asıl sebep bu mu?

Elektrikler neden kesildi? Elektriklerin kesilmesinde asıl sebep ne? Soma'da 1700 mw'lik elektrik santrali mi kesintilere sebep oldu? İşte ilginç iddia

Abone ol

Elektriklerin neden kesildiği ile ilgili henüz net bir açıklama yok. Habertürk Gazetesi yazarı Güntay Şimşek kesintilerin birbirini tetikleyen santrallerden dolayı kaynaklandığını söyledi. Elektriklerin kesilme nedeni bu mu?

Habertürk Yazarı Güntay Şimşek, 79 ilde yaşanan elektrik kesintisiyle ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu. Güntay Şimşek, elektrik kesintisinin nedeniyle ilgili BloombergHT ekranlarında şu açıklamalarda bulundu:

"Türkiye genelinde böyle bir sıkıntı yaşanması elektrik taşıyan hatlarda önemli bir düşüş olduğu anlamına geliyor. Eğer elektrik santrali gibi güç kaynaklarınızdan önemli birisi devredışı kalırsa sistem arka arkaya birbirini çökertmeye başlıyor. Burada böyle bir sorun olabilir.

Soma'da 1700 megawattlık elektrik santralin devredışı kaldığı ve tüm Türkiye'yi tetiklediği söyleniyor. Bu önemli. Türkiye'nin elektrik üretimi 69 bin mega wattlara geldi. Ancak anlık üretim 45 bin megawatt. Sistem bir yerde çökmeye başlayınca tüm Türkiye'yi etkiliyor. Elektrik talebi var ama arzda sıkıntı olunca sistem birbirini etkilemeye başlıyor."

BAKAN YILDIZ'DAN İLK AÇIKLAMA

Türkiye genelinde yaşanan ve hayatı olumsuz etkileyen elektrik kesintisi hakkında açıklama yapan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, şunları söyledi:

Saat 10 36'da çökme meydana geldi. Şu anda Ankara'da önemli noktalar başta olmak üzere bazı illere elektrik verilmeye başladı. Amacımız tüm şehirlerimize en kısa zamanda elektirk vermeye çalışıyoruz. Enerji yetersizliği diye bir şey yok. Bir kriz merkezimiz var tüm gelişmeler buradan takip ediliyor.

Siber bir saldırının olduğunu söyleyemem. Yani sebebinin şu ya da bu diye bir açıklama yapamam. Çok uzun sürmeyeceğini umuyorum. Zaman zaman buradan konu ile ilgili açıklama yapacağım.

metro.20150331121606.jpg

METRO VE TRAMVAY SEFERLERİ DURDU

TEİAŞ’tan (Türkiye Elektrik İletim AŞ) yapılan açıklamada, “Avrupa-Türkiye elektrik hattı bağlantısında kopma nedeniyle ülke genelinde elektrik kesintisi yaşanmaktadır” denildi.

İstanbul ve Ankara’da metro, Marmaray ve tramvay seferleri elektrik kesintisi yüzünden yapılamazken, İBB Trafik Kontrol Merkezi, elektrik kesintisi sebebiyle trafik ışıklarının çalışmadığını açıkladı.

METROYU BOŞALTIN ANONSU

Türkiye'de 10.30 gibi yaşanan elektrik kesintisi İstanbul'la metro seferlerini de durdurdu. Hacıosman metrosunda yapılan istasyonu boşaltın anonsu yolcuları şaşırttı.

BAŞBAKAN "TERÖR SALDIRISINI DEĞERLENDİRİYORUZ"

Başbakan Ahmet Davutoğlu'ndan son dakika elektrik kesintisi açıklaması geldi. Davutoğlu, "Elektrik kesintilerinde terör saldırısı ihtimalinin sorulması" üzerine, "Bütün ihtimaller araştırılıyor. Enerji Bakanlığında kriz masası oluşturuldu" dedi.

elektrik-direkleri.jpg

ELEKTRİK KESİNTİSİ İLK AÇIKLAMA BEDAŞ'TAN

Türkiye genelinde etkili olan elektrik kesintisine ilişkin ilk resmi açıklama Boğaziçi Elektrik Dağıtım Şirketi-BEDAŞ'tan geldi.

BEDAŞ açıklamasında, "Elektrik kesintisinin nedeni TEİAŞ’ın (Türkiye Elektrik İletim A.Ş.) sisteminde yaşanan bir sorun bulunuyor" denildi.

BAKANLIKTAN ELEKTRİK KESİNTİSİ AÇIKLAMASI

Enerji Bakanlığı yetkilileri, elektrik kesintilerine ilişkin '15 yıldır böyle bir şey yaşanmadı' açıklamasında bulundular.

Yetkililer, “Otoyol olarak tabir edilen büyük hatlarda sıkıntı var. Kesintinin nedeni araştırılıyor. İlk izlenimler arızanın Ege bölgesi kaynaklı olabileceğini ortaya koyuyor. Arızanın giderilmesi için bütün olanaklar seferber edildi” dediler.