BIST 9.080
DOLAR 32,37
EURO 34,99
ALTIN 2.335,50
HABER /  GÜNCEL

Elektrikler geldi mi o illere müjde!

Saat 10.30'da başlayan elektrik kesintisi ne zaman bitecek? Elektrikler ne zaman gelecek? İstanbul ve Ankara 'da elektrikler kısmen geldi.

Abone ol

Elektrikler ne zaman gelecek sorusunun yanıtı geldi. Saat 10.30'da başlayan elektrik kesintisi bölge bölge sona eriyor. Elektrik kesintisinin nedeni tam olarak bilinmezken İstanbul ve Ankara 'ya kısmı olarak elektrik verilmeye başlandı.

İSTANBUL VE ANKARA'YA ELEKTRİK VERİLMEYE BAŞLANDI

Bazı illere kademeli olarak elektrik verilmeye başlandı. TEİAŞ'tan, Ankara ve İstanbul'un yüzde 15'ine elektrik verilmeye başlandığı, Ankara'da metro ve Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin de elektrik verilen yerler arasında olduğu bildirildi. Ankara ve İstanbul'a elektrik verme işlemi bölge bölge gerçekleşiyor.

ELEKTRİK VERİLMEYE BAŞLANAN İLLER

Edirne, Tekirdağ, Trabzon ve Erzurum'a elektrik verilmeye başlandı. Trakya'daki bazı kentlere de elektrik geldi.

ELEKTRİK KESİNTİSİ YAŞANAN İLLER
elektrik-kesintisi-olan-iller.20150331131818.jpg
Kesintinin yaşandığı iller arasında ''Ankara, Adana, Adıyaman, Batman, Karaman, Karabük, Mardin, Trabzon, Aydın, Artvin, Edirne, Düzce, Diyarbakır, Kars, Muğla, Erzurum, Tekirdağ, Sinop, Antalya, İzmir, Bursa, Adana, Isparta, Burdur, Bitlis, Yozgat, Kütahya, Sivas, Siirt, Kayseri, Çanakkale, Konya, Gaziantep, Hatay, Kırşehir, Denizli, Kahramanmaraş, Eskişehir, Uşak, İzmit, Tunceli, Zonguldak, Elazığ, Bilecik ve Samsun'' yer aldı.

METROBÜSLER ÇALIŞIYOR MU?

İstanbul'da elektrik kesintisi nedeniyle Metro, Marmaray ve tramvay seferleri 2 saat boyunca yapılamadı. Ankara'da da metro seferleri durdu. İETT yaptığı son açıklamayla İstanbul'da metrobüs seferlerinin devam ettiğini duyurdu. Metrolarda ise hala elektrik kesintisi sebebiyle hizmet verilmiyor. 


elektrik-kesintisi.jpg 

ELEKTRİKLER NİYE KESİLDİ?
Türkiye'nin fişini çeken elektrik kesintisinin sebebi konusunda tatmin edici bir açıklama bulunmuyor.
Türkiye Elektrik İletim A.Ş. (TEİAŞ) yetkilileri, elektrik nakil hatlarında saat 10.36'da yaşanan sorun nedeniyle birçok bölgede elektrik kesintisi meydana geldiğini bildirdi.

Teknik inceleme başlatıldığını belirten yetkililer, sisteme en kısa sürede elektrik verilmesi için çalışıldığını kaydetti.

BAŞBAKAN DAVUTOĞLU: TERÖR DAHİL HER TÜRLÜ İHTİMALİ ARAŞTIRIYORUZ

Ülkede hayatı olumsuz etkileyen kesintiye ilişkin Başbakan Ahmet Davutoğlu'dan da bir açıklama geldi. Sorunun iletim hatlarından kaynaklı olabileceğine işaret eden Davutoğlu, "Terör saldırısı dahil her ihtimal araştırılıyor" dedi.

elektrik-kesintisi-ne-zaman-bitecek.jpg

Başbakan Davutoğlu ayrıca konuyla ilgili Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'nda bir kriz masası kurulduğunu bildirdi.

''ANKARA'YA ELEKTRİK VERİLMEYE BAŞLANDI''

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Ankara'ya elektrik verilmeye başlandığını açıkladı.
Yıldız, "Enerji yetersizliği diye bir şey söz konusu değil. Nereden kaynaklanıyor olabilir, iletim hatlarından veya manevra dediğimiz bir hadiseden kaynaklanıyor olabilir" dedi.

elektrik-ne-zaman-gelecek.jpg

BEDAŞ VE AYEDAŞ’IN SİTELERİ ÇÖKTÜ

Elektrik kesintisinin nedenini öğrenmek isteyen vatandaşlar, Boğaziçi Elektrik Dağıtım (BEDAŞ) ve İstanbul Anadolu Yakası Elektrik Dağıtım’ın (AYEDAŞ) internet sitelerine girmeye çalıştı. Yoğunluk üzerine BEDAŞ ve AYEDAŞ’ın internet siteleri çöktü.