BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  EKONOMİ

Elektrik ve doğalgaza zam gelecek mi?

Vatandaşı rahatlatan haber Enerji Bakanı Taner Yıldız'dan geldi.

Abone ol

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, elektrik ve doğalgaza zam gelecek haberlerine son noktayı koydu.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, 2012 yılı sonuna kadar ve Ocak ayında doğalgaz ve elektriğe zam yapılmayacağını bildirdi.

Bakan Yıldız, Bakanlar Kurulu toplantısı öncesinde Başbakanlık basın ofisini ziyaret etti. Başbakanlık muhabirleriyle sohbet eden Taner Yıldız, kadın gazetecilerin yaptığı kek ve böreğin tadına baktı.

Keki ve Kayseri pastırmalı paçanga böreğini gazetecilere ikram eden Bakan Yıldız, bir gazetecinin ''Keki iyi dilimliyorsunuz, mutfağa girer misiniz?'' sorusuna esprili bir cevap vererek, ''Mutafa giriyorum, bizde yemek orada yeniliyor'' karşılığını verdi.

Yemek yapmasını bilmediğini; öğrencilik yıllarında da bulaşık yıkadığını belirten Bakan Yıldız, ''Ben yemek yapmasını bilemem, ancak makarna haşlamasını öğrencilikten biliyorum. Hatta şöyle beni bulaşık yıkamakla görevlendirmişlerdi bekar evinde'' dedi.

Masadaki paçanga böreğinin Kayseri pastırmasıyla yapıldığını öğrenen Bakan Yıldız, Kayseri pastırmasının diğer pastırmalardan olan farklı olduğunu belirterek, ''Türkiye'deki bütün pastırmalar, Kayseri pastırmasının türevleridir. Bunu Kayseri'nin tarihi, ülkemizin tarihi de teyit etmekte. Kendine has baharatı, kendine has bir et yapısı var. Son derece temiz ve nezih koşullarda yapılıyor artık bunlar. Daha önceki koşullarımızdan daha iyi. Onun için bütün arkadaşlarımıza Kayseri pastırmasından tavsiye ediyoruz'' diye konuştu.

DOĞALGAZ VE ELEKTRİĞE ZAM YOK

Enerji fiyatlarıyla ilgili değerlendirmeler de yapan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Yıldız, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a doğalgaz ve elektrik zamları konusunda bir rapor sunduklarını ve bu doğrultuda 2012 sonuna kadar doğalgaz ve elektriğe zam yapılmayacağını bildirdi.

RAPORA BAŞBAKAN ONAY VERDİ

''2013 yılı Ocak ayına zamsız girmiş olacağız'' diyen Bakan Yıldız, şöyle konuştu:

''Bizim hesaplamalarımızı son haftaya bırakıyorduk ya, yani dolayısıyla doğalgazda zam olmayacak önümüzdeki ay içinde. Yani elektrikte ve doğalgazda biz bunu bir hafta öncesinden açıklamış olalım. Aslında ayın 30'unda, 31'indeki değerlendirmelerimizi öne aldık ve bu olumsuz hava koşullarında vatandaşlarımızın lehine Sayın Başbakanımıza sunduğumuz rapor sonucunda doğalgaz ve elektriğe bu yıl zam yapmamış olacağız.''

Bakan Yıldız, 2013'ün Ocak ayının da bu çerçevede doğalgaz ve elektrik zammı olmadan geçeceğini sözlerine ekledi