BIST 8.825
DOLAR 32,34
EURO 35,10
ALTIN 2.238,96
HABER /  EKONOMİ

Elektrik ve doğalgaza okkalı zam

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, doğalgaz ve elektrik kullanım bedellerine zam yapılacağını açıkladı.

Abone ol

Elektrik ve doğazgaza rekor zam.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız'ın verdiği bilgilere göre, elektrik ve doğalgaza "Ekim, Kasım ve Aralık aylarını içerek dönemde yüzde 9 zam yapılacak." 

Bakan Yıldız, zammına gerekçe olarak ise dolar fiyatlarındaki yükselişi gösterdi. Yıldız, "Elektrik ve doğalgaz fiyatlarında önümüzdeki aydan başlamak kaydıyla yüzde 9'luk fiyat artışına gidiyoruz" dedi.

Ankara'da basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Yıldız, 2,28 dolar paritesinin çok önemli olduğunu belirterek "1,92'ydi, şu anda 2,28'lerde. Dolar kuru 2,28'lere geldi, 24 aydır fiyat artışı yapmıyoruz. Bu fark bile fiyat artışının çok üzerinde. Yerli kaynaklarımızla bunu dengelemeye gayret ediyoruz" dedi.

EN SON ZAM 1 EKİM 2012'DEYDİ

"Yağış azlığından ötürü üretmediğimiz elektriğin maliyeti 3 milyar dolar" diyen Yıldız, yerli kaynaklar sayesinde önümüzdeki yıl 1 milyar dolarlık doğalgaz daha az ithal edileceği bilgisini verdi. BOTAŞ her ayın son günü izleyen ay doğalgaz fiyatlarının ne olacağına karar verirken, EPDK ise üçer aylık dönemlerde elektrik fiyatlarını belirliyor. Doğalgaz ve elektriğe en son 1 Ekim 2012'de zam yapılmıştı.