BIST 8.972
DOLAR 32,33
EURO 35,04
ALTIN 2.282,26
HABER /  GÜNCEL

Elektrik ne zaman gelecek? sorusuna şok yanıt

Elektrik kesintisi ne kadar sürecek , elektrikler ne zaman gelecek diye beklerken ürküten bir açıklama geldi. Elektriklerin gelmesi 1 gün sürebilir.

Abone ol

İSTANBUL başta olmak üzere 20 ilde elektrikler niye kesildi ne zaman gelecek? Elektrik kesintisinin sebebi henüz tam olarak belli değil. Elektrikler ne zaman gelecek sorusuna ise Elektrik Mühendisleri Odası yanıt verdi ve 1 gün sürebilir dedi.

EMO (Elektrik Mühendisleri Odası ) Genel Merkez Müdürü Emre Metin, Türkiye genelinde yaşanan elektrik kesintisine ilişkin endişe yaratan bir açıklama yaptı.

ELEKTRİKLERİN GELMESİ BİR GÜN SÜREBİLİR
Elektrikler ne zaman gelecek sorusuna Emre Metin , bir santralin yeniden devreye girebilmesinin saatler hatta bir gün sürebildiğine dikkat çekerek, "Arızanın nededini TEİAŞ açıklayacak. Ancak devreden çıkan santrallerin yeniden sistemi girmesi saatler hatta bir gün sürebilir" dedi.

ELEKTRİK NİYE KESİLDİ?
Bu soruya da EMO Başkanı Metin "Frekans kopması nedeniyle gerçekleşmiş olabilir ki; dün ya da 1 gün önce Avrupa Şebekesinden anlık olarak koptuk. TEİAŞ buna gerekçe olarak Adana'da bir santralin devreye girmemesini gösterdi" diyerek yanıt verdi.