BIST 9.525
DOLAR 32,49
EURO 34,77
ALTIN 2.489,83
HABER /  GÜNCEL

Elektrik kesintisinin nedeni Berat Albayrak açıkladı

Elektrik neden kesiliyor, elektrik kesintisinin nedeni ne sorusuna Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak'tan son dakika açıklama geldi.

Abone ol

Elektrik kesintilerinin nedenine ilişkin son dakika açıklaması Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak'tan geldi. Enerji Bakanlığı'ndan bir yetkilinin siber saldırı açıklamasına ilişkin konuşan Berat Albayrak, İçişleri Bakanlığı'yla ortak inceleme başlatıldığını duyurdu.

Albayrak, "Doğal koşulların dışında ne gibi sebepler var, bununla alakalı gelen ihbarlar noktasında İçişleri Bakanlığımızla da koordineli bir soruşturma başlattık" dedi.

Berat Albayrak  arızaların giderilmesi için yapılan çalışmaları denetledikten sonra basına yaptığı açıklamada sıkıntının tamamen ortadan kaldırıldığını açıkladı.

Albayrak, "Yaklaşık 50 kilometrelik kuzeyden güneye bir koridor içerisindeki Sakarya, Kocaeli ve İstanbul'u besleyen 7 tane 380 kw'lik ana omurga hattımız, 20 kilometrelik de bir genişliğin içerisinde yaklaşık bin kilometrekarelik bir alanda tamamı perşembe günü itibarıyla koptu.

Dün akşam itibarıyla ve bugün bölgemizdeki elektrik sıkıntısı tamamen ortadan kalktı. Doğal koşulların dışında ne gibi sebepler var, bununla alakalı gelen ihbarlar noktasında İçişleri Bakanlığımızla da koordineli bir soruşturma başlattık" dedi.

BAKANLIK TWITTER ADRESİNDEN FOTOĞRAFLAR PAYLAŞTI

Enerji Bakanlığı Twitter adresinden, elektrik kesintilerine neden olduğu açıklanan hatlardaki arızalar hakkında bilgilendirme yapıp, fotoğraflar paylaştı. Bakanlık mesajında 164 kişiden oluşan ekibin tüm hatlar boyunca arızaları tek tek onardığını yazdı.

Bakanlık ayrıca Twitter adresinde bu çalışmaları denetleyen Bakan berat Albayrak'ın fotoğraflarını da paylaştı.

Albayrak arızanın büyük bir bölümünün giderildiğini belirterek, zorlu şartlara rağmen uyumadan gece gündüz çalışanlara da teşekkür etti.

SİBER SALDIRI ALTINDAYIZ DEMİŞTİ

BTK, Telekom, ilgili birimler ve bakanlık  Bakanlık Bilgi İşlem başkanlığı ile tedbirlerin alındığını söyleyen yetkili, "Saldırılar genel olarak, internet sitelerini ele geçirerek, sızmalar sağlama yönünde. Özellikle elektrik üretim ve iletim hatlarımızı kontrol eden sistemlere yönelik çok sayıda sızma girişimi tespit edildi ve engellendi. Sızma girişimleri, Türkiye’nin ulusal elektrik şebekesinde büyük bir sabotaj hazırlığının da göstergesi" demişti. 

Bakanlık yetkilisi, istihbarat birimlerinden yılbaşı gecesi için de benzer bir saldırının yapılabileceği istihbaratı alındığını ifade ederken, tüm birimlerle koordineli bir şekilde tüm tedbirlerin alındığını söyledi.