BIST 9.080
DOLAR 32,37
EURO 35,11
ALTIN 2.326,23
HABER /  GÜNCEL

Elektrik kabusu niye kesildi ne zaman gelecek?

Elektrik kesintisi bitti mi elektrikler ne zaman gelecek? İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Eskişehir, Adana, Çanakkale, İzmit, Bilecik'te elektrik neden kesildi elektrikler ne zaman gelecek?

Abone ol

Elektrik kesintisinin sebebi ne , elektrikler ne zaman gelecek? İstanbul, İzmir, Ankara, Antalya, Balıkesir, Kırklareli, Muğla, Bursa, Adana, Bitlis, Çanakkale, Hatay, Denizli, Eskişehir, İzmit, Bilecik, Sakarya, Düzce, Konya, Samsun'un da aralarında bulunduğu çok sayıda ilde aynı anda elektrik kesintisi yaşandı. Saat 10.30'da giden elektrikler uzun saatler boyunca gelmeyince bir çok şaibe ortaya atıldı. Peki elektrikler ne zaman gelecek? Bakan'dan son dakika açıklama geldi. 

ELEKTRİKLER SAAT KAÇTA GELECEK? YENİ AÇIKLAMA - TIKLAYIN
Türkiye genelinde meydana gelen elektrik kesintisi niye oldu sorusunun yanıta BEDAŞ'tan geldi. BEDAŞ'tan yapılan açıklamada elektrik kesintisinin nedeninin TEİAŞ sisteminde yaşanan bir sorun olduğu dile getirildi. Saat 10.30'da başlayan elektrik kesintisi saat 12.30 sıralarında kısmı olarak son buldu. İstanbul ve Ankara başta olmak üzere bir çok ilde elektrikler gelmeye başladı. Ancak hala elektrik alamayan çok sayıda il ve bölge yer alıyor.
elektrik-kesintisi.20150331133627.jpg
ELEKTRİKLER GELİYOR BAKAN AÇIKLADI?
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız 'dan saat 16.00'da son dakika bir açıklama geldi. Bakan Taner Yıldız elektrik kesintilerinin ne zaman biteceğine ilişkin, "İstanbul'da yüzde 90'lar seviyesine geldik. Önemli bir sorun kalmayacak" dedi. Enerji Bakanlığından yapılan son açıklamada ise metro ve tramvay gibi toplu ulaşım araçlarına da enerji sağlandığı bildirildi.

ELEKTRİKLER NERELERDE GELDİ?
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığınca, yapılan çalışmalar sonucunda Trakya, Karadeniz, Doğu Anadolu bölgelerinde hemen hemen enerjisiz yer kalmadığı, İç Anadolu, Akdeniz, Ege ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde kesinti olan yerlere en kısa süre içerisinde elektrik verilmesine dönük çalışmaların sürdürüldüğü bildirildi.

ELEKTRİKLER NEDEN KESİLDİ? SORUSUNA NET YANIT YOK

Türkiye'nin fişini çeken ve gün boyu süren elektrik kesintisinin neden oluştuğuna dair hala tatmin edici bir açıklama yapılmadı. Avrupa hattının koptuğu iddiasından siber saldırıya kadar bir çok şaibe çıktı. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığının saat 16.00'da yaptığı açıklamada da 'neden elektrikler kesildi' sorusuna tatmin edici bir yanıt verilmedi. Açıklamada "Söz konusu kesintinin ülkemiz enerji tedariki ve arz güvenliğiyle bir ilgisi bulunmamaktadır. Ayrıca kesintiyle ilgili basında, sosyal medyada veya çeşitli kurumlar tarafından yapılan açıklamalara kamuoyumuzun itibar etmemesini, doğru bilginin Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanımız ve Kriz Merkezimiz tarafından kamuoyuyla paylaşılacağını ifade etmek isteriz." denildi.

İZMİR SANTRALİ ELEKTRİKLERİ ÇÖKERTTİ İDDİASI
Türkiye'de birçok bölgede yaşanan elektrik kesintisinin Aliağa'daki kurulu İzmir Santralı sebebiyle olduğu iddiası ortaya atıldı. ENKA İzmir Doğalgaz Çevrim Santrali yetkilileri açıklama yaptı ve "İzmir Santralı'nın çalışmaması nedeniyle oluşan dengesizliğin elektrik sistemini çökerttiği" iddialarının gerçeği yansıtmadığını savundu.

TCDD'DEN KESİNTİ AÇIKLAMASI
Elektrik kesintisi nedeniyle Ankara-İstanbul seferini yapan YHT, elektrik kesintisi nedeniyle Sakarya'nın Sapanca ilçesinde durdu. Bunun üzerine dizel araçlarla İzmit Garı'na getirilen trenin yolcuları, tahliye edilmelerinin ardından otobüslerle Pendik durağına gönderildi. 

Yaklaşık yedi saat süren kesintinin ardından Devlet Demiryolları İşletmesi Genel Müdürlüğü (TCDD), elektrik enerjisinin verilmesiyle birlikte Marmaray trenlerinin saat 12.50, Ankara banliyö trenlerinin saat 17.25, Yüksek Hızlı tren seferlerinin ise saat 18.00'den itibaren çalışmaya başladığını bildirdi.

TCDD'den yapılan yazılı açıklamaya göre, Türkiye genelinde yaşanan elektrik kesintisi nedeniyle Marmaray, Yüksek Hızlı Tren ve banliyö tren seferleri bir süre yapılamadı.

Elektrik enerjisinin verilmesiyle birlikte Marmaray trenleri saat 12.50, Ankara banliyö trenleri saat 17.25, Yüksek Hızlı Tren seferleri ise saat 18.00'den itibaren çalışmaya başladı.

Saat 17.55'te Konya-İstanbul seferini gerçekleştirecek Yüksek Hızlı Tren sadece bugün için Eskişehir-İstanbul arasında işletilecek, Eskişehir Gar'dan 19.42'de hareket edecek.

ELEKTRİK KESİNTİSİNDEN UÇAK BAŞKA İLE İNDİelektrikler-niye-kesildi.jpg
İstanbul-Trabzon seferini yapan Onur Air uçağı, yoğun sis ve elektrik kesintisinedeniyle Samsun'a indi.

Trabzon'daki havalimanına iniş için son denemesini yapan uçak görüş mesafesinin 10 metreden az olması nedeniyle pisti pas geçerek tekrar yükseldi. Havanın açık olduğu Samsun'a yönelen uçak, buraya güvenli şekilde indi. Uçak Samsun Çarşamba Havalimanı'na indikten sonra terminalde de elektriklerin olmaması nedeniyle yolcular, yaklaşık bir buçuk saat uçakta bekletildi. Bir süre uçak içinde bekleyen yolcular daha sonra terminale alındı ve otobüslerle Trabzon'a götürüldü.

UŞAK ELEKTRİK KESİNTİSİNDEN KEPENK KAPATTI : Türkiye genelinde yaşanan elektrik kesintisi dolayısıyla Uşak'taki iki organize sanayi bölgesinde faaliyet gösteren 496 firmanın üretimi durdu. Uşak Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Ali Yıldırım, AA muhabirine yaptığı açıklamada, elektrik kesintisinin sanayi tesislerinde üretimi tamamen durdurduğunu söyledi. 240 sanayi tesisinin tamamında üretimin durduğunu ifade eden Yıldırım, işçilerin büyük çoğunluğu'nun evlerine gönderildiğini kaydetti. 

ŞIRNAK 'TA ELEKTRİK KESİNTİSİ EYLEMİ
Şırnak'ta bir grup esnaf, elektrik kesintilerini protesto etti. Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan aralarında Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Reşit Usal'ın da bulunduğu grup, Dicle Elektrik Dağıtım A.Ş. (DEDAŞ) İl Müdürlüğü binasına yürüdü.

Gruptaki bazı kişilerle DEDAŞ İl Müdürü Mehmet Bulut arasında tartışma yaşandı. Bulut, elektrik kesintisinin kurumlarından kaynaklanmadığını söyledi.

SİVAS ELEKTRİK KESİNTİSİ : Sivas'ta merkezi ezan sisteminin devre dışı kalması üzerine bazı camilerde imamlar, öğle ezanını minareye çıkarak çıplak sesle okudu. Çatalpınar Camisi din görevlisi Fatih Korkmaz,  5-6 yıldır minareden ezan okumadığını söyledi.

MALATYA ELEKTRİK KESİNTİSİ : Türkiye genelinde yaşanan elektrik kesintisinedeniyle Malatya'da trambüs seferleri yapılamadı. Malatya'da elektrik kesintisi sırasında Trambüs Araç Bakım İstasyonu'na yakın trambüsler, istasyona çekildi. Bazı trambüsler ise İnönü Üniversitesi ve çevre yolu üzerinde ulaşımı aksatmayacak şekilde konuşlandırıldı.

ZONGULDAK ELEKTRİK KESİNTİSİ: Zonguldak'ta, elektrik kesintisinedeniyle Ulutan Barajı'ndan kente su verilemediği bildirildi.  

Metropoliten Zonguldak Belediyeler Birliği Başkanı Ali Aslankılıç, "Kesintinin bitmesinin ardından zarar tespiti yapacağız. Kesinti nedeniyle kentte su verilemedi. Elektrikler kısmen geldi. Su verilmeye başlanacak ancak kente su verilmesi 3-4 saati bulur" dedi.

VAN'DA ELEKTRİK KESİNTİSİ NİYE OLMADI? : Türkiye elektrik kesintisi yaşarken Van bundan etkilenmedi. Vangölü Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi (VEDAŞ) Sistem İşletme Grup Müdürü Ali Cantürk Demir, "Sabah saatlerinden itibaren Türkiye'de yaşanan elektrik kesintisi, enerjiyi İran'dan sağlayan Van ve Hakkari illerini kısmi olarak etkiledi" dedi.

Türkiye'nin büyük bölümünde yaşanan elektrik kesintisinden kısmen etkilenen iller, Van ve Hakkari oldu. İran'dan sağlanan enerji nedeniyle Van ve Hakkari kent merkezlerinde hayat normal akışında devam etti.

KONYA ELEKTRİK KESİNTİSİ : Konya'da elektrik kesintisi nedeniyle Kampüs-Alaaddin hattındaki tramvay seferleri yapılamadı. Yolda kalan vatandaşlar, otobüslerle taşındı. Bazı iş merkezlerinde vatandaşlar asansörde mahsur kaldı.

Kentte, Yüksek Hızlı Tren (YHT) seferleri de iptal edildi. Elektrik kesintisi nedeniyle perondaki bir YHT seti, dizel motorlu lokomotifle çekildi. Seferlerin iptal edilmesiyle garda bekleyen vatandaşlar, otobüslerle taşınmaya başlandı. Kentte, uçak seferlerinde ise aksama yaşanmadığı bildirildi.

Sinyalizasyon sistemi çalışmadığı için küçük çaplı kazalar meydana geldi. Hastane ve polis merkezi, elektrik kesintisi nedeniyle jeneratörlerini devreye soktu.

ANKARA : HIZLI TRENLER DURDU : TCDD'den yapılan açıklamada, Türkiye genelinde yaşanan elektrik kesintisinden demiryolları tren işletmeciliğinin de etkilendiği ifade edildiği, bu nedenle YHT'ler başta olmak üzere elektrikle işletilen Marmaray ve banliyö trenlerinin seferlerinin yapılamadığı kaydedildi.

Elektrik enerjisinin verilmesiyle saat 12.50 itibarıyla Marmaray tren seferlerine yeniden başlandığının belirtildiği açıklamada, şu bilgilere yer verildi:

"Tren işletmeciliğine sorunsuz olarak devam edilmektedir. Öte yandan, elektrik kesintisi başladığında seferde olan 5 adet yüksek hızlı tren dizel elektrikli lokomotiflerle Ankara, Eskişehir, Konya ve Pendik Gar’a çekilerek, yolcularımızın seyahatleri otobüslerle sağlanmaktadır. Elektrik kesintisi nedeniyle seyahatten vazgeçmek isteyen yolcularımızın bilet ücretleri iade edilmektir."

DENİZLİ ELEKTRİK KESİNTİSİ : Türkiye genelinde yaşanan elektrik kesintisinedeniyle Denizli Organize Sanayi Bölgesi'ndeki sanayi tesislerinde de üretim durdu. Denizli Organize Sanayi Bölgesi Müdürü Tanju Bestaş, yaptığı açıklamada, sanayi bölgesinde üretim yapan tesislerde saat 10.36 itibariyle üretimin durduğunu ifade etti. 

Denizli genelinde üretim yapan 950 sanayi tesisinin elektrik kesintisinden etkilendiğini belirten Beştaş, gelişmeleri takip ettiklerini 136 firmada üretimin durduğunu kaydetti. Beştaş, kesinti nedeniyle üretimini durduran birçok fabrikanın işçilere izin verdiğini söyledi.

İZMİR ELEKTRİK KESİNTİSİ SUSUZ BIRAKTI : Türkiye'deki elektrik kesintisi İzmir susuz kaldı. İZSU Genel Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, arıza kaynaklı elektrik kesintisi nedeniyle bazı bölgelere su verilemediği belirtildi.

ELEKTRİK KESİNTİSİ YAŞAYAN İLLER
elektrik-kesintisi-olan-iller.jpg
Elektrik kesintisi 20'den fazla ilde gerçekleşti. Şu ana kadar elektrik kesintisinin tam olarak kesin nedeni belirlenmiş değil. 2 saat süren elektrik kesintisinin ardından illere yeniden elektrik verilmeye başlandı.

DAVUTOĞLU: TERÖR SALDIRISI DAHİL HER TÜRLÜ İHTİMALİ ARAŞTIRIYORUZ

AK Parti Grup toplantısına girmeden önce elektrik kesintileriyle ilgili açıklama yapan Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Terör saldırısı dahil her türlü ihtimali araştırıyoruz. İletim hatlarından kaynaklandığını düşünüyoruz. Enerji Bakanlığı'nda kriz masası oluşturuldu" dedi.

ELEKTRİKLER NİYE KESİLDİ?
TEİAŞ yetkilileri, elektrik nakil hatlarında saat 10.36'da yaşanan sorun nedeniyle birçok bölgede elektrik kesintisi meydana geldiğini bildirdi. Teknik inceleme başlatıldığını belirten yetkililer, sisteme en kısa sürede elektrik verilmesi için çalışıldığını kaydetti.


ELEKTRİK KESİNTİSİ İLK AÇIKLAMA BEDAŞ'TAN
Türkiye genelinde etkili olan elektrik kesintisine ilişkin ilk resmi açıklama Boğaziçi Elektrik Dağıtım Şirketi-BEDAŞ'tan geldi.

BEDAŞ açıklamasında, "Elektrik kesintisinin nedeni TEİAŞ’ın (Türkiye Elektrik İletim A.Ş.) sisteminde yaşanan bir sorun bulunuyor" denildi.

BAKANLIKTAN ELEKTRİK KESİNTİSİ AÇIKLAMASI

Enerji Bakanlığı yetkilileri, elektrik kesintilerine ilişkin '15 yıldır böyle bir şey yaşanmadı' açıklamasında bulundular. 

Yetkililer, “Otoyol olarak tabir edilen büyük hatlarda sıkıntı var. Kesintinin nedeni araştırılıyor. İlk izlenimler arızanın Ege bölgesi kaynaklı olabileceğini ortaya koyuyor. Arızanın giderilmesi için bütün olanaklar seferber edildi” dediler.

elektrik-kesintisi-kabusu-elektrik-neden-kesildi-ne-zaman-gelecek.jpg

İSTANBUL METROSU DURDU 

İstanbul'da elektrik kesintisi nedeniyle Marmaray, metro, tramvay ve hafif metro hatlarında seferler durdu. Mega kentte yüz binlerce İstanbullu, araçlardan inip yürüdü.

İstanbul'da vatandaşlar metroda mahsur kaldıkları yönünde mesaj atıyor. Metro ve AVM’lerde büyük panik yaşandı.

BEDAŞ'IN SİTESİ ÇÖKTÜ 

İstanbul elektrik kesintisi sonrası BEDAŞ'ın internet sitesi bedas.com.tr aşırı yoğunluk nedeniyle çöktü. Bursa, Adana, Bitlis, Çanakkale, Hatay, Denizli, Eskişehir, İzmit, Bilecik, Samsun'dan da kesintiler olduğu yönünde bilgiler geliyor.