BIST 9.693
DOLAR 32,58
EURO 34,79
ALTIN 2.507,80
HABER /  GÜNCEL

Elazığ'ı karıştıran öğretmen dayağı iddiası!

Elazığ Ağın ilçesi Öğretmen Abdullah Lüftü İlkokulu’nda bir sınıf öğretmeninin, 9 yaşındaki öğrencisinin ellerine sopa ile vuduğu iddia edildi. Kaymakamın eşi olan öğretmen hakkında soruşturma başlatıldı.

Abone ol

ELAZIĞ’ın Ağın ilçesindeki Öğretmen Abdullah Lüftü İlkokulu’nda sınıf öğretmeni olarak görev yapan; aynı zamanda İlçe Kaymakamı Fatih Yakınoğlu’nun da eşi olan öğretmen hakkında, öğrencisi 9 yaşındaki E.K.'nın ellerine sopa ile vurarak dövdüğü iddiasıyla soruşturma başlatıldı.

"İŞ GÖREMEZ RAPORU YOKTUR"

Kaymakam Yakınoğlu, "Hastane tarafından düzenlenen resmi rapora göre öğrencinin her hangi bir kırığı ve çatlağı mevcut olmayıp, sadece basit tıbbi müdahale öngörülmüştür. Herhangi bir 'iş göremez' raporu yoktur" dedi ve konuya ilişkin bilgi kirliliği olduğunu söyledi.

ŞİİRİ EZBERLEYEMEDİ DİYE...

Kaymakam Yakınoğlu’nun sınıf öğretmeni eşiNİN, geçen 24 Nisan tarihinde ödev şiiri ezberleyemediği gerekçesiyle 4’üncü sınıf öğrencisi E.K.'yı sopayla ellerine vurarak dövdüğü iddia edildi.

elazig-ogrenci-ogretmen-dayak.jpg

PANTOLUNU ÇEKEMEMİŞ...

Ellerinde çizik ve morarmalar oluşan E.K., okul çıkışı gittiği evinde öğretmeninin kendisini sopa ile dövdüğünü belirterek, durumu annesi Makbule K.'ya anlattı. Anne Makbule K. olayı önce önemsemediğini belirterek, kızına ödevini yapmazsa öğretmenin dövebileceğini söylediğini anlattı.

Anne Makbule K., kızına yemek yemesi için sofra hazırladığını, fakat kızının yemeğe gelmediğini, sonrasında nedenini sorduğunda 'pantolonunu çekemediğini' söylediğini, gidip baktığımda ellerinin morarmış olduğunu gördüğünü aktardı ve olayları şöyle anlattı:

"SEN KIZIMI BÖYLE Mİ YETİŞTİRİYORSUN"

"Ben de öğretmenini aradım, 'Sen kızımı böyle mi yetiştiriyorsun?' dedim. Bana, 'Senin kızın hassas, ben hepsini dövdüm. Senin kızın hassas olabilir. Ben zaten senin gelmeni bekliyordum' dedi. Ben de 'Neredesin?' dedim, okulda olduğunu söyleyince yanına gittim, 'Bravo sana' dedim. 'Ne var kızının elinde’ diye sordu. Alıp baktı sonra da 'Bir şey yok’ dedi ve bana, 'Kızına sahip çık, terbiye ver' dedi. '20 yaşındaki birinden değil, 9 yaşındaki bir çocuktan bahsediyoruz’ diyerek bağırıştık. Şikayetçi olacağımı söylediğimde 'istediğin yere git' dedi. Eşi kaymakam olduğu için hiçbir şey takmıyor."

BABA ELAZIĞ VALİLİĞİ'NE GİDEREK ŞİKAYETÇİ OLDU

Ağın’da bir kahvede garson olan baba Osman K., kızının öğretmeni tarafından dövüldüğü iddiları üzerine şikayetçi olmak için rapor almak üzere kızını İlçe Sağlık Ocağı’na götürdü. Osman K., röntgen cihazı bulunmadığı gerekçesiyle yakın olan Malatya’nın Arapgir İlçesi’ne sevk edildi. Arapgir Devlet Hastanesi’nde röntgeni çekilen E.K. ile ilgili Dr. Emine Güler tarafından hazırlanan raporda, "9 yaşındaki çocuk elde şişlik, bir parmakta hafif hareket kısıtlığı ve ağrı şikayetiyle başvurdu. Direkt grafi istendi. BTM ile giderilir. Durum bildirir kati hekim raporudur" yazıldı.

Arapgir Devlet Hastanesi’nden doktor raporu aldıktan sonra Ağın İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne giden Osman K., öğretmen E.K.'dan kızını dövdüğü iddiasıyla şikayetçi oldu. Avukat eşliğinde kızının ifadesi alınan Osman K., daha sonra Elazığ Valiliği’ni arayarak şikayetçi olduğunu söyledi. Vali Yardımcısı'nın kendisini telefonla aradığını belirten Osman K., "Vali Yardımcısı, bana soruşturma başlattıklarını ve müfettiş göndereceklerini söyledi" dedi.

O OKULA GİTMEK İSTEMİYOR!

E.K., öğretmen B.Y.'nin dövmesi nedeniyle kızının 13 gün okula gitmediğini, aynı okula gitmek istememesi üzerine onu Ağın’a 22 kilometre uzaklıkta bulunan Saraycık Köyü’nde oturan anneannesinin yanına gönderildiğini anlattı. E.K., kızının naklinin yapıldığı Sarayçık İlkokulu’nda eğitimini sürdürdüğünü ekledi.

KAYMAKAM, KENDİ EŞİ HAKKINDA SORUŞTURMA BAŞLATTI

İlçe Kaymakamı Fatih Yakınoğlu da ailenin şikayetçi olması üzerine öğretmen eşi hakkında adli ve idari soruşturma başlattı.

Yazılı açıklama yapan Kaymakam Yakınoğlu, şöyle dedi:

"İlçemiz öğretmenlerinden B.Y.'nin bir öğrencisine vurması dolayısıyla hakkında adli ve idari soruşturma devam etmektedir. Ayrıca bu konuda bir bilgi kirliliği olup, hastane tarafından düzenlenen resmi raporuna göre öğrencinin herhangi bir kırığı ve çatlağı mevcut olmayıp, sadece basit tıbbi müdahale öngörülmüştür. Ve de herhangi bir iş göremez raporu yoktur. Kamuoyuna saygı ile duyurulur."

dayak-.jpg