BIST 9.080
DOLAR 32,34
EURO 35,11
ALTIN 2.307,17
HABER /  GÜNCEL

Elazığ'da tecavüz iddiasında flaş gelişme!

Elazığ'daki öğrenci yurdunda taciz iddiaları ile ilgili Aile Bakanlığı açıklama yaptı. Tüm personel açığa alındı, 3 müfettiş görevlendirildi.

Abone ol

Türkiye'yi ayağa kaldıran Elazığ'daki öğrenci yurdunda kız çocuklarına tecavüz iddiası ile iligli yeni bir gelişme yaşandı. Elazığ'daki öğrenci yurdunda taciz iddiaları ile ilgili Aile Bakanlığı son dakika bir açıklama yaptı. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Elazığ'da öğrenci yurdunda taciz iddiaları ile ilgili açıklama yaptı: "3 müfettiş görevlendirilerek soruşturma yürütülmektedir. Tüm personel açığa alındı"

OLAY NASIL OLMUŞTU?

ELAZIĞ ’daki Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’na bağlı Harput Bakım, Sosyal ve Rehabilitasyon Merkezi’nden kaçan 4 kız jandarma tarafından bulununca tecavüz skandalı ortaya çıktı. 4 kız çocuğu ifadelerinde merkezde cinsel taciz ve şiddete maruz kaldıkları için kaçtıklarını söylediler. Soruşturma derinleşince kızların küçük yaştan itibaren personelin tecavüzüne uğradığı ortaya çıktı. Küçük kızların ifadeleri kan dondurdu.

Elazığ Cumhuriyet Başsavcılığı’nın, 2014/3637 dosya numarasıyla başlattığı soruşturmayla ilgili jandarmanın hazırladığı fezlekede, yurtta kalan diğer kızların da ifadesi yer aldı. Yurdun müdür yardımcısı ve psikoloğunun da tacizleri raporladığı ama yetkililerin ‘sessiz’ kaldığı ortaya çıktı. Hürriyet Gazetesi'nin manşetten verdiği skandalın ayrıntıları şöyle;

BANYODA KIZLARA TECAVÜZ ETTİKLERİNİ GÖRDÜ

Merkezin müdür yardımcısı Z.K. ise tacizlere şahit olduğunu anlattı:
-“Çalışanlardan A.S.’nin, kız çocuğu E.K.’ye cinsel tacizlerde bulunduğunu gözlerimle gördüm. Merkez personeli N.Y. ile şirket personeli S.D.’nin kurumun banyosunda kızlarla cinsel birliktelik yaşadıkları, yakalanmamaları için birbirlerine gözcülük yaptıklarını da takiple tespit ettim. Durumu müdür Ş.C. ile Sosyal Hizmetler İl Müdürü Z.A.K.’ya ilettim.


-Kurum müdürü, ‘Bana yakın olduklarını düşündüğün personeli kurumdan uzaklaştırmak istiyorsun’ diyerek konuyu geçiştirdi. Şirket elemanı olarak merkezde çalışan C.Ç.’nin de kızları taciz ettiğini tespit ettim. Yine Y.B. isimli kız çocuğu cam parçası ile kendisine zarar vermeye çalıştı. Kız çocuğu, kurumda çalışan C.Ç.’nin tacizlerine dayanacak gücü kalmadığı için kendisine zarar verdiğini söyleyince C.Ç.’nin kurumdan uzaklaştırılması için resmi yazıyla gerekli yerlere ilettim.”

TACİZLERİ GÜNLÜĞE YAZMIŞLAR

Soruşturmada bir kız çocuğunun incelenen günlüğünde, “S. denilen şahıs benden faydalandı. Bana sigara getirdi, telefonunu getirdi. Keşke hiçbirisi olmasaydı” diye yazdığı, başka bir kızın ise “N. diye biri var. Gözlerime aşık olmuş. Çok sapık biri” diye bir yazıyı kaleme aldığı belirlendi.

MAĞDURLAR ANLATIYOR

Sadece Elazığ değil

Mağdur kızlardan E.K. başka yurtlarda da benzer şeyler yaşadıklarını söyledi:
-“Diyarbakır’da yurtta bulunduğum sırada (11-12 yaşlarındayken) da spor hocası H.A. ile 2009-2010 yıllarında ilişkiye girdik.”

Başhekim yardımcısı da...

Mağdurlardan S.E. de şu iddialarda bulundu: “Muş’ta yurtta kaldığım dönemde görevli İ.D., cinsel tacizlerde bulunup şiddet uyguladı. Müdüre bildirmeme rağmen işlem yapılmadı. Sonra Elazığ’a geldim. Burada baskı nedeniyle G.Ö. adlı kız kurumdan kaçtı. Tacizlerle ilgili müdüre dilekçe verdim, ancak işlem yapılmadı. Görevli C.Ç. yurttaki kızlara sarkıntılık yapıyordu. Bu konuyu da müdür duydu ve bu kişi başka kuruma gönderildi. Önceden tanıdığım bir hastanenin başhekim yardımcısından yardım istedim, yardım edeceğini söyleyerek beni götürdüğü öğrenci evinde zorla ilişkiye girdi.”

PSİKOLOĞUN RAPORUNDAN

‘9 yaşından beri tacize uğruyormuş’

Harput’taki merkezin psikoloğu S.E.’nin fezlekede yer alan raporunda da şunlar kaydedildi: “Çocuklardan E.K., kurumda çalışan N.Y., A.S. ve U.’nun kendisine 9 yaşından itibaren tacizde bulunduğunu söyledi. Çocuklardan Y.B. ve M.E. de kurum çalışanı C.Ç.’nin, tacizde bulunduğunu, Y.B.’nin, bundan usandığını, kurtulmak için kollarını kestiğini, Elazığ Akıl ve Ruh Sağlığı Hastanesi Çocuk ve Ergen Psikiyatrisi’ne götürüldüğünü de anlattı. Yaşananları il müdürü Z.A.K.’ya bildirdim. Soruşturma açıldı.”

‘BENİ DE TEHDİT ETTİLER’

“Yine çocuklar, şirket personeli S.D.’nin, kız çocuğu E.A. ile ilişkiye girdiğini anlattı. Kızlarının anlattıklarını ilettiğimde, Sosyal Hizmetler İl Müdürü, beraber çalıştığı bir yakını vasıtasıyla bana ulaşarak, ‘Başına kötü şeyler gelebilir, stabil duruma geçmen senin için daha hayırlı olacak’ diye imalı şekilde uyarıldım.”