BIST 9.679
DOLAR 32,52
EURO 34,79
ALTIN 2.420,71
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Elazığ'da eğitime hayırsever desteği

Hayırseverlerin eğitime desteği bütün hızıyla sürüyor. Bugüne kadar değişik kurumlara 35 bina yapan işadamı Elazığ için de keseyi açtı.

Abone ol

Elazığ Valisi Muammer Erol ile Kebanlı hayırsever iş adamı Musa Coşkun arasında, Keban Milli Eğitim Müdürlüğü hizmet binası yapımı protokolü imzalandı.

Vali Erol, makamında düzenlenen törende, Coşkun'un Elazığlılara örnek olacak güzellikte işler yaptığını ve yapmaya devam ettiğini söyledi.

Erol, ''Musa amca, Elazığlıların gönül güzellini en iyi şekilde ifade ederek zenginliğini katlarca artırmış. Vererek nasıl zengin olunacağını göstermiştir'' dedi.

Coşkun ise ülkenin her köşesinde Türkiye sevdalısı bir ''Musa Amca'' olarak 1986'dan itibaren bugüne kadar 16'sı okul olmak üzere çeşitli amaçlarla 35 bina yaptırdığını söyledi.

Erol'un deprem bölgesindeki çalışmaları ve gayretlerinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Coşkun, ''Ayağında bir çizme ile bir valiyi orada görmek beni çok duygulandırdı'' diye konuştu.

Konuşmaların ardından Vali Erol ile Coşkun arasında, protokol imzalandı.

Protokole göre Coşkun, Keban Fırat Mahallesi Musa Amca Öğretmen Evi yanındaki arsada 3 bin 119 metrekare alan üzerinde Keban İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü hizmet binası yapıp, kullanım hakkını müdürlüğe devredecek.

Binada Milli Eğitim ve Halk Eğitim Müdürlüğü idari kısımları ile konferans salonu ve misafirhane bulunacak.