BIST 9.530
DOLAR 32,49
EURO 34,85
ALTIN 2.479,84
HABER /  GÜNCEL

Elazığ ve Malatya'da okullar tatil edildi

Yoğun kar yağışı sebebi ile Elazığ, Malatya, Hakkari ve Adıyaman'da okullar tatil edildi. Meteoroloji yağışların devam edeceğini bildirdi. Valilikler kar tatilini böyle duyurdu;

Abone ol
Kar yağışı gece bu illerde bastırdı. Elazığ, Malatya, Hakkari ve Adıyaman'da yoğun kar yağışı nedeniyle il genelinde okullarda bir gün eğitime ara verildi. İlk ve orta dereceli okulların dışında kamu kurumlarındaki hamile ve engelli memurlarda idari izinli sayılacak.
 
Elazığ'da yoğun kar yağışı nedeniyle il genelinde ilk ve orta dereceli okullarda bir gün eğitime ara verildi.
 
Elazığ Valiliği, yoğun kar yağışı nedeniyle 16 Ocak Cuma günü il merkezi ve tüm ilçelerde ilk ve orta dereceli okullarda eğitime bir gün ara verildiğini açıkladı. Kamuda çalışan engelli ve hamilelerin de yarın idari izinli sayılacağı belirtildi.
 
MALATYA’DA KAR TATİLİ
 
Malatya’da akşam saatlerinden itibaren etkisini arttıran kar yağışı nedeniyle okullar bir gün tatil edildi. Öğlen saatlerinde başlayan ve akşam saatlerine kadar aralıksız devam eden kar yağışı nedeniyle Malatya Valisi Süleyman Kamçı okulların tatil edildiğini açıkladı. Başta Darende ilçesi olmak üzere, birçok ilçede de okulların tatil edildiği öğrenildi.

ADIYAMAN'IN 3 İLÇESİNDE OKULAR TATİL

Kar yağışı nedeniyle Adıyaman'da üç ilçede, Elazığ ise il genelinde okullar 16 Ocak 2015 Cuma tatil edildi.

Adıyaman'da olumsuz hava koşulları nedeniyle 3 ilçede eğitime bir gün ara verildi.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, yoğun kar yağışı nedeniyle Sincik, Çelikhan ve Tut ilçelerinde ilkokul, ortaokul ve liselerde eğitime 16 Ocak Cuma ara verildi.

İlçelerde kar yağışının yoğun şekilde devam ettiği bildirildi

5 GÜNLÜK HAVA RAPORU

screen-shot-2015-01-16-at-8.28.16-am.png



HAKKARİ'DE YOĞUN KAR YAĞIŞI

Kentte akşam saatlerinde etkili olan kar yağışı nedeniyle il merkezinde taşımalı eğitim verilen okullarda eğitim öğretime 16 Ocak 2015 Cuma ara verildi. 


kar-tatili.20150115224720.jpg

KAR YAĞIŞI ULAŞIMI FELÇ ETTİ
 
Malatya-Adıyaman karayolu, kar yağışı nedeniyle ulaşıma kapandı. Malatya'da etkili olan kar yağışı nedeniyle Malatya-Adıyaman karayolunun ulaşıma kapandığı öğrenildi.
 
Malatya-Hekimhan yolu da Çebiş Yokuşu mevkisinde 3 tırın kayması sonucu trafiğe kapandı. Tırların yol kenarına çekilmesi için çalışmalar sürüyor.
 
Akçadağ ilçesine bağlı Kürecik mevkisinde ise araçların zincirsiz geçişine izin verilmiyor
 
Hatay'da etkili olan yağış, yüksek kesimlerde yerini kar yağışına bırakırken, yoğun sis nedeniyle Antakya-İskenderun karayolunda görüş mesafesi 15 metreye kadar düştü. 
 
Hatay genelinde sabah saatlerinde başlayan yağmur, Belen Geçidi ve Yayladağı-Antakya karayolunda kar yağışına dönüştü. 
 
Yağışla gelen yoğun sis, Antakya-İskenderun karayolu Belen ilçesi yakınlarında görüş mesafesini 15 metreye kadar düşürdü. 
 
Kar yağışının şiddetini arttırdığı Belen Geçidi ve Yayladağı-Antakya yolunda, Karayolları ekipleri buzlanmaya karşı çalışma başlattı.

GAZİANTEP VE KİLİS'TE YOĞUN KAR YAĞIŞI 
 
Gaziantep ve Kilis'te etkili olan yoğun kar yağışı, hayatı olumsuz etkiledi. Meteoroloji Bölge Müdürlüğünden aldığı bilgiye göre, hava sıcaklığının eksi 2 derece olarak ölçüldüğü Gaziantep'te nem oranı yüzde 93 olarak ölçüldü.
 
Yoğun kar yağışı nedeniyle görüş mesafesinin de düştüğü kentte hava durumu hafta sonuna kadar kar ve yağmurlu olarak tahmin ediliyor. Kentte hafta sonu ise parçalı bulutlu hava durumu bekleniyor.
 
Bu arada, kar yağışı nedeniyle kar lastiği ve zinciri olmayan araçların sürücüleri zor anlar yaşadı. Çok sayıda maddi hasarlı kazanın meydana geldiği kentte, Onkoloji Hastanesi yakınlarındaki dik yokuşta da çok sayıda araç yolda kaldı. 
 
Ayrıca kar yağışıyla birlikte bazı bölgelerde güzel görüntüler oluştu. 
 
Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından daha önce kurulan "Karla Mücadele Ekibi", karın yağmaya başladığı ilk andan itibaren ana arterlerde ve köy yollarında çalışmalarına başladı.
 
Yollarda ve kaldırımlarda tuzlama ve temizleme çalışmaları yapan ekipler, bin 175 kişilik ekiple kara müdahale ettiler.
 
24 greyder, 19 holder, 19 noder, 22 ekomoder ve 25 kamyonun yer aldığı kar mücadele ekibinin bazı kesimlerde yolları buzlanmaya karşı tuzlandığı görüldü.
 
Öte yandan şehir merkezinde buzlanmaya karşı kullanılmak üzere 3 bin 500 ton ve 24 tuz robotunun stokta bekletildiğini belirtildi.
 
KİLİS'TE DE ETKİLİ OLDU
 
Kilis kent merkezinde etkili olan kar yağışı nedeniyle de vatandaşlar ve sürücüler zor anlar yaşadı.
 
Yağışın yoğun olduğu bölgelerde önlem alan belediye ekipleri, tuzlama ve temizlik çalışması başlattı.
 
Polis ekipleri ise sürücülerden kar ve buzlanmaya karşı dikkatli olmalarını, araçlarında zincir ve çekme halatı bulundurmalarını istedi.