BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  DÜNYA

El Kaide'den alay konusu olan eylem!

El Kaide'nin geçen hafta kurulan Hindistan kolu, ilk saldırılarını 11 Eylül'de gerçekleştirmek istedi, ancak örgütün yanlış gemiye baskın yaptığı ortaya çıktı.

Abone ol

Geçen hafta, Ayman el Zavahiri’nin El Kaide’nin Hindistan kolunun kurulduğunu açıklamasının ardından, örgüt ilk saldırılarını gerçekleştirmek için Karaçi limanında bir gemiye baskın yaptı. Saldırı için özellikle 11 Eylül ’ü seçtiği belirtilen örgütün, yanlış gemiye baskına yaptığı ortaya çıktı.

Telegraph’ın haberine göre, Karaçi limanındaki bir ABD gemisine saldırı düzenlemek isteyen silahlı örgüt, bir Pakistan Deniz Kuvvetleri gemisine saldırdı. Yetkililer, yanlış baskın sonucu üç militanın öldürüldüğünü, yedi militanın da tutuklandığını açıkladı. İki gemi personelinin de yaralandığı bilgiler arasında.

Olayı soruşturan yetkililere yakın olan bir isim, Telegraph’a yaptığı açıklamada, “Tam bir başarısızlık, hiçbir zarar veremediler. Bazılarını yakaladık ve yakalamaya devam ediyoruz. Silahlarıyla gemiye girmişler, ancak girer girmez etkisiz hale getirilmişler” sözleriyle yaşananları anlattı.