BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  GÜNCEL

El Cezireden bir kanal daha

Katar'ın dünyaca ünlü haber televizyonu El Cezire, atılımlarına devam ediyor. Yeni bir televizyon daha geliyor.

Abone ol

Arapça yayım yapan televizyon, geçtiğimiz aylarda faaliyete soktuğu İngilizce yayım yapan kanaldan sonra şimdi de bir belgesel kanalı açtı.

Devlet tarafından desteklenen El Cezire'den yapılan açıklamada, "Günde 24 saat yayım yapacak olan yeni kanal, Arapça yayımlanacak. Sahasında lider olmayı hedefleyen kanal, Arap dünyası ve ötesinde belgesel kültürünü yerleştirmeye çalışacak. El Cezire Belgesel, bilhassa Ortadoğu'ya ağırlık verecek ve bölgedeki kültürel çeşitlilik üzerinde odaklanacak" denildi. Kanalın sosyal, siyasi, kültürel, bilimsel, tarihi ve çevreyle ilgili farklı konularda programlar yayımlayacağı ifade edildi.

El Cezire İngilizce, CNN ve BBC gibi dünyanın önde gelen haber kuruluşlarından ünlü sunucularla 15 Kasım'da yayına başlamıştı. El Cezire medya grubunun amiral gemisi El Cezire ise Arapça. Spor kanalına da sahip olan El Cezire Arapça haber kanalı, 1996'da kurulmuştu. Kanal, Afganistan'da 2001 sonundaki savaş sırasında Batı basınında yer almayan özel haberleriyle meşhur olmuştu. Irak Savaşı sırasında da özel haberlere imza atan kanal, ABD'nin tepkisini çekmişti. El Cezire, Arapça gazete çıkarmayı da planlıyor.