BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  GÜNCEL

EL Cezire yayınladı! Cemaatçi polisleri yakacak rapor

El Cezire sitesi Emniyetteki Cemaat operasyonundan gözaltına alınan müdürleri yakacak raporu ele geçirdi.

Abone ol

Müfettişler, gözaltındaki polislerle ilgili istihbarat şubenin dinleme kayıtlarını inceledi. Rapora göre, dinlenilmesi istenilen kişiler gerçek, eksik ya da sahte isimler kullanılarak, terör ve organize suç örgütleriyle ilişkilendirildi.

El Cezire'den Selahattin Günday'ın özel haberine göre Mülkiye Müfettişleri ve Polis Başmüfettişlerince İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü İstihbarat Şube Müdürlüğü'nde inceleme yaptığı ve bir rapor hazırladığı ortaya çıktı.

İncelemenin ardından hazırlanan rapor, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nca yürütülen soruşturma dosyasına da girdi.

PARALEL OPARASYONDA EN KRİTİK İSİM TESLİM OLDU (YENİ GELİŞME)
emniyetteki-cemaat-operasyonu-firari-isimler.jpg

İSTİHBARATÇILARI YAKACAK

Müfettişler raporda, İstihbarat Şube Müdürlüğü'ndeki görevlilerin, Telekomünikasyon yoluyla yapılan önleyici istihbarat faaliyetleri ile ilgili olarak iletişimin tespiti edilmesi, dinlenmesi, kayda alınması ve sinyal bilgilerinin değerlendirilmesini yaptıklarını belirtti.

SAHTE İSİMLERDE DİNLEMİŞLER

Ancak İstibarat Şube Müdürlüğü personelinin, dinlenilmesi istenilen kişileri gerçek, eksik ya da sahte isimlerini kullanarak, terör ve organize suç örgütleriyle ilişkilendirdiğinin belirtildiği raporda, “Mahkemeleri yanlış yönlendirerek veya yanıltarak karar vermesini sağlamak şeklinde usulsüzlükler tespit edilmiştir” denildi.

ÜMİT ÖZDAĞ ÖRNEK OLAY

Bu dinlemelere örnek olan isimlerden biri de Prof. Ümit Özdağ. İncelemelerde İstihbarat faaliyeti kapsamında ‘Ergenekon terör örgütü’ kapsamında teknik takibe gerekçe edecek belge olmadan dinlendiği raporlarda yer aldı. Bu rapor doğrultusunda şüpheli polislere Ümit Özdağ’ın neden dinlendiği soruldu.

İSTEDİKLERİ İFADEYE VERMEYECEKLER

Şüpheli polislerin avukatları da adliyeye geldi. Şüpheli polis memurları Erbinal Kapucu ve İdris Ucel’in avukatı Suphi Bat,”Bilgi almak amacıyla emniyete çağırılmışlar. ‘Aleyhte suçlayıcı beyanda bulunmazsan, sizi gözaltına alırız’ diye tehdit edilmişler. Müvekkillerim ‘Neyse onu söyleriz’ diyerek onların istedikleri şekilde ifade vermeyeceklerini söyleyince, bu sefer savcıyı arayarak onlar hakkında da gözaltı kararı almışlar.”dedi.

MAHKEME KARARSIZ ARAMA İDDİASI

Şüpheli Şeref Bolat’ın da ev aramasına da katıldığını ifade eden avukat Bat, “Mahkeme kararında adres yanlış yazıldığı için ilk önce arama yapılamadı. Daha sonra mahkeme kararı olmadan savcının talimatı ile arama yapıldı. Biz aramaya katılan 3 avukat olarak tutanağın altına aramaların usul yapıldığı gerekçesiyle şerh düşerek imza atmaktan imtina ettik” diye konuştu.