BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  GÜNCEL

El Bab'ta son durum TSK az önce duyurdu!

EL BAB'tan son dakika haberler gelmeye devam ediyor. Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında El Bab'da terör örgütü DEAŞ'a ait 140 hedef imha edildi, ilk belirlemelere göre 12 terörist etkisiz hale getirildi.

Abone ol

EL BAB'ta son dakika haberleri gelmeye devam ediyor. Kritik bölgede neler oluyor TSK az önce duyurdu.Suriye'nin kuzeyindeki terör hedeflerine yönelik devam eden Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında El Bab'da terör örgütü DEAŞ'a ait 140 hedef imha edildi, ilk belirlemelere göre 12 terörist etkisiz hale getirildi.

Bu sabah 07.00'ye kadar meydana gelen gelişmelere yer verilen bilgilendirmede, muhalif unsurlardan oluşan Özel Görev Kuvvet Grupları tarafından, havadan ve karadan sağlanan yoğun ateş desteği ile El Bab'ın ele geçirilmesine yönelik planlı harekatın icrasına devam edildiği bildirildi.      

Bilgilendirmeye göre, gün içinde iki muhalif şehit oldu, tank atışları sonucu ve yaşanan çatışmalarda üç DEAŞ terör örgütü mensubu etkisiz hale getirildi. Tespit edilen 134 DEAŞ hedefi ateş destek vasıtalarıyla ateş altına alındı.     

Hava Kuvvetlerine ait uçaklar tarafından El Bab ve Bzagah bölgesinde tespit edilen DEAŞ'a ait altı hedefe de 9 bomba atılarak DEAŞ mensuplarınca kullanılan 6 savunma ve silah mevzi imha edildi. İlk anda alınan görüntülerden 9 DEAŞ mensubunun etkisiz hale getirildiği belirlendi.    

SAĞ ELE GEÇİRİLEN TERÖRİSTLER VAR  

Sağ olarak ele geçirilen teröristlerin ifadeleri ve teröristlerin telsiz görüşmelerine göre ise ölü ve yaralı sayısının tespit edilenin üzerinde olduğu değerlendiriliyor.     

DEAŞ'tan temizlenin bölgelerde muhaliflere destek sağlayan timler tarafından 53 el yapımı patlayıcının imha edildiği, harekatın başından bugüne kadar çoğu tuzaklanmış 2 bin 261 el yapımı patlayıcı ve 42 mayının kontrollü olarak etkisiz hale getirildiği bildirildi.      

TSK'nın, bölgede yaşayan sivil halkın zarar görmemesi için her türlü tedbiri aldığı ve azami hassasiyet gösterdiği belirtildi.      

TSK SÜPÜRGE OPERASYONU BAŞLATTI

TÜRK Silahlı Kuvvetleri (TSK), karargâh ve cephanelik olarak kullanılan eski büyük şehir hastanesinin bulunduğu Akil Tepesi’ne yapılan operasyon sırasında bombalı araçların patlatılması sonucu 16 askerin şehit olmasından sonra, El Bab’da DEAŞ’ın bulunduğu alanlarda karadan ve havadan ‘Süpürge Harekâtı’ başlattı.

TSK’nın yoğun bombardımanı aralıksız devam ediyor. TSK’dan dün yapılan bilgilendirmeye göre, Fırtına obüsleri ve havan atışlarıyla 141 DEAŞ hedefi vuruldu. Karadan yapılan bu atışlarda 38 DEAŞ teröristi etkisiz hale getirilirken, 1 silahlı araç ile 1 bomba tuzaklı drone imha edildi. Türk Hava Kuvvetleri’ne bağlı savaş uçakları da El Bab’da DEAŞ’lı teröristlerin toplandığı istihbaratı alınan 6 binayı bombalayarak yerle bir etti. Binalarda bulunan 30 terörist öldürüldü.

RAKKA VE MUSUL’DAN TAKVİYE

Hava operasyonlarında ayrıca 3 karargâh binası ile 3 bombalı araç garajı imha edildi. Çatışmalarda 2 muhalif yaşımını yitirdi, 1 muhalif yaralandı. Türk güvenlik birimleri, yerel istihbarat kaynakları ve telsiz konuşmalarından El Bab’daki yoğun taarruzlar karşısında aralarında üst düzey yöneticilerin de bulunduğu ağır kayıplar vermeye başlayan DEAŞ’ın Rakka ve Musul’dan takviye talep ettiğini tespit etti. DEAŞ’ın Musul ve Rakka’dan gelecek güçlerle El Bab’da cepheyi daha da genişletme hesabı yaptığı değerlendiriliyor. Askeri kaynakların verdiği bilgiye göre, çok şiddetli çarpışmalar sonucu El Bab merkezine girişteki bazı noktalar ile kuzey ve batıdaki dış mahalleler ele geçirildi. DEAŞ’ın bölgeden tamamen temizlenmesi için harekâtın doğu-batı ve kuzey-güney istikametinde kararlılıkla devam ettiği bildirildi.

EL BAB NEDEN ÖNEMLİ

Askeri kaynaklar, El Bab’ın alınmasıyla hem Türkiye’nin sınır güvenliği için güvenli bölgenin oluşturulmuş olacağını, hem de terör örgütü PYD / PKK’nın Afrin ile Menbiç’i birleştirerek ‘Kürt kuşağı’ planının ortadan kaldırılacağına dikkat çektiler. Aynı kaynaklar, El Bab’ın alınmaması durumunda rejim güçlerince ele geçirilme ihtimali olduğunu da belirterek, bu durumda Bab’ın kuzeyinde Türkiye’nin istediği güvenli bölgenin gerçekleşmeme riski bulunduğunu söylediler.