BIST 9.693
DOLAR 32,58
EURO 34,80
ALTIN 2.513,75
HABER /  GÜNCEL

El Bab'da son durum! Türkiye alarma geçti yine kötü haber

SURİYE 'de dün 5 askerin şehit olduğu El Bab'dan gelen son dakika haberleri yine kötü oldu. Terör örgütü DEAŞ unsurlarının saldırısında 1 asker şehit oldu, 10 asker yaralandı.

Abone ol

Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında, El Bab’ın ele geçirilmesine yönelik yürütülen operasyonlar sırasında sabah saatlerinde DEAŞ’lı teröristler ile Mehmetçik arasında çatışma çıktı. Çatışmalarda 1 asker şehit oldu, 10 asker ise yaralandı. Saldırının ardından DEAŞ terör örgütü unsurlarının bulunduğu alanlar, karadan ve havadan ateş altına alındı.

Yaralı askerler tedavi için Kilis Devlet Hastanesi’ne sevk edilirken, şehit askerin cenazesi ise helikopter ile Gaziantep’e getirildi. Bu sabah 1 askerin daha şehit düşmesiyle, Fırat Kalkanı Harekatının başladığı geçen 24 Ağustos’tan bu yana şehit düşen asker sayısı 62’ye yükseldi.

253 DEAŞ HEDEFİ VURULDU

Fırat Kalkanı Harekatı'nın 170'inci gününde, terör örgütü DEAŞ'a ait toplam 253 hedef, havadan ve karadan vuruldu. Koalisyon güçlerine bağlı uçaklarca düzenlenen hava harekatlarında da 6 hedef imha edildi. Atışlar ve harekatlar sonucu 44 terörist etkisiz hale getirildi.

KRİTİK BÖLGELER KONTROL ALTINA ALINDI

Harekatın 170'inci gününde Bzagah ve Kabbasin bölgeleri özel görev kuvvet gruplarınca kontrol altına alındı. Kara Kuvvetleri Komutanlığına bağlı unsurlarca terör örgütü DEAŞ'a ait 187 hedef vuruldu. Hava Kuvvetleri Komutanlığına bağlı savaş uçaklarınca terör örgütüne ait 66 hedefe harekat düzenlendi. Harekat ve atışlar sonucu aralarında barınma amaçlı kullanılan binalar, karargah binaları, savunma mevzilerinin bulunduğu çok sayıda hedef imha edildi.

44 TERÖRİST ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ

Koalisyon güçlerine bağlı savaş uçakları ise El Bab bölgesindeki terör örgütü DEAŞ hedeflerine yönelik üç hava harekatı düzenlendi. Harekatlar sonucu aralarında tünel girişi ve bomba yüklü araç olmak üzere 6 hedef imha edildi. Atışlar ve harekatlar sonunda DEAŞ üyesi 44 terörist etkisiz hale getirildi.

El Bab şehitleri dualarla memleketlerine uğurlandı!