BIST 9.484
DOLAR 32,60
EURO 34,80
ALTIN 2.495,58
HABER /  POLİTİKA

El Bab her taraftan kuşatıldı! Sıcak gelişmeler yaşanıyor

Sıcak gelişemelerin yaşandığı El Bab operasyonu devam ediyor. Başbakan Biinali Yıldırım El Bab'ın tamamen kuşatıldığını söyledi. İbrahim Kalın ise birliklerimizin El Bab'ın merkezine girdiğini açıkladı.

Abone ol

Başbakan Binali Yıldırım ve Libya başkanlık konseyi başkanı Fayez Al Sarraj ile ortak basın toplantısında El Bab operasyonuyla ilgili kritik bilgiler verdi.

Başbakan Yıldırım, gazetecilerin Suriye'deki gelişmeler ile ilgili sorduğu soruya, "El Bab her taraftan kuşatıldı" cevabı verdi. Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın da canlı yayında yaptığı açıklamada güçlerin artık şehrin içinde olduğu bilgisini paylaştı.

169. GÜNDE SON DURUM NE?
Fırat Kalkanı Harekatı'nın 169'uncu gününde, TSK ve ÖSO unsurları, Türkiye sınırına 30 kilometre uzaklıkta, Halep iline bağlı Bab ilçe merkezinde, terör örgütü DEAŞ'a yönelik baskısını artırdı. Bab'daki AA muhabirinin bildirdiğine göre, DEAŞ hedeflerinin imhasının sürdüğü harekatta, Vatan Hastanesi'nin bulunduğu merkeze hakim Şeyh Akil ile diğer bazı tepeler DEAŞ'tan kurtarıldı.

El Bab şehitlerinin kimlikleri belli oldu 3 ay önce evlenmiş

ŞİDDETLİ ÇATIŞMALAR VAR

ÖSO güçleri tepelik alanlardan merkezin içine doğru hamle yaparak batı yakasındaki Mantıka Garbiyya, Villalar ve Cebel Akil mahallelerinde teröristlerle şiddetli çatışmalara girdi. Çatışmalar devam ederken, DEAŞ bomba yüklü araçlarla intihar saldırıları düzenliyor.

EL BAB KUŞATILDI
Fırat Kalkanı Harekatı'ndaki ilerlemelerle TSK ve ÖSO, Bab merkezini kuzey, batı ve doğudan kuşatmış durumda. TSK ve ÖSO'nun Türkiye sınırından Suriye içlerine ilerleyişi 35,1 kilometre derinliğe ulaşmış bulunuyor. Fırat Kalkanı unsurları, ilçe merkezine hızla girmek yerine, teröristlerin direnişini kırmak için Bab'ın çevresini kuşatma yolunu seçmişti. Böylelikle sivil kayıpların da önüne geçilmesi amaçlanıyor.  

ESAD GÜÇLERİ DE GÜNEYDEN GELİYOR
Fırat Kalkanı Harekatı'nın DEAŞ üzerinde oluşturduğu baskıdan istifade eden Beşşar Esed rejimi ve destekçilerinin Bab'a ilerleyişi sürüyor. Bab'ın güneyine yerleşen rejim güçleri son 5 günde 3 kilometre ilerleyerek merkezin 3,3 kilometre yakınına sokuldu. Rejim güçlerinin önündeki ilk hedef, Bab'ın en büyük beldesi olan Tadif.  

Esed ordusu ve rejim yanlısı yabancı terörist grupların ilerleyişi sırasında Rusya da DEAŞ hedeflerini savaş uçaklarıyla vuruyor. Bab merkezde tüm yönlerden kuşatmaya giren DEAŞ'ın, bölgeden çekilmek istemesi durumunda, Rakka yönünde Halep'in doğu kırsalına çekilebileceği bir koridor bulunuyor.  

Akar operasyonu sabaha kadar canlı izledi!