BIST 9.525
DOLAR 32,56
EURO 34,71
ALTIN 2.489,17
HABER /  GÜNCEL

Eksi 10 derece soğuk son hava durumu raporuna bakın!

TÜRKİYE balkanlar üzerinden gelen kar ve Sibiryadan gelen soğukla boğuşuyor. Son hava durumu tahmini kar ve soğukların etkili olduğunu gösterdi. İşte meteorolojinin yeni hava durumu tahmini.

Abone ol

Meteorolojinin yayınladığı son hava durumu tahminine göre balkanlardan gelen kar yağışı pazar gününe kadar devam edecek. Sibirya soğukları kar dalgası ile birlikte etkili olmaya başladı. Sıcaklık bazı yerlerde eksi 10'lara kadar indi. Pazar günü çok daha soğuk bir dalga ülkeyi etkileyecek.

Hava sıcaklığı Sibirya'dan inen soğuk dalga ile mevsim normallerinin 8-10 derece altına inecek. Dondurucu soğuklara karşı meteoroloji uyarı yayınlarken, bugün bir çok ilde derece eksileri gösteriyor. Bazı illerde kaydedilen değerler şöyle : Kastamonu : -6.9 derece, Konya -6 derece, Ankara -7 derece, Nevşehir -9 derece, Kayseri -7 derece, Bolu -6 derece, Kırşehir -7 derece, Aksaray -5 derece, Kütahya -7 derece, Bayburt -8 derece, Gümüşhane -6 derece, Kars -9 derece, Erzurum -8 oldu.

EKSİ 14 EDECE HİSSEDİLİYOR
Bu illerde hissedilen hava sıcaklığı çok daha düşük değerlerde. Ankara'da hissedilen değer eksi 14 olurken, Nevşehir'de eksi 13, Kastamonu'da eksi 9, Afyonkarahisar'da 13, Isparta'da eksi 11, Karaman'da eksi 12, Niğde'de eksi 11 ve Kütahya'da eksi 12 derece oldu.

HARİTALI HAVA DURUMU TAHMİNİ
Meteorolojinin yayınladığı son hava durumu tahmininde 27 ocak cuma günü kar beklenen iller şöyle sıralandı : İstanbul, Ankara, Bursa , Balıkesir, Kocaeli, Sakarya, Düzce, Zonguldak, Bolu, Bilecek, Kütahya, Afyon, Isparta, Konya, Burdur, Karaman, Niğde, Aksaray, Nevşehir, Kırşehir, Kırıkkale, Yozgat, Kayseri, Sivas, Çorum, Karabük, Sinop, Kastamonu, Ordu, Samsun, Giresun, Trabzon, Artvin, Gümüşhane, Erzincan, Erzurum, Tunceli, Bingöl, Elazığ, Ağrı ve Van yer alıyor.


Cumartesi günü için meteorolojinin yayınladığı hava durumu haritası da şöyle :

29 Ocak pazar günü kar yerini çok daha etkili olacak soğuklara bırakıyor. Meteorolojinin yayınladığı hava durumu haritası şöyle: