BIST 9.680
DOLAR 32,42
EURO 34,46
ALTIN 2.487,84
HABER /  GÜNCEL

Ekrem İmamoğlu nereli eşi Dilek İmamoğlu kimdir?

İSTANBUL büyükşehir Belediye Başkanı seçimi bugün yapılıyor. CHP adayı Ekrem İmamoğlu kimdir ve aslen nerelidir? Ekrem İmamoğlu'nun asıl mesleği, eşi Dilek İmamoğlu ve çocukları hakkında bilgiler.

Abone ol

Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu kimdir aslen nerelidir? İBB Başkanlığı için yarışan Ekrem İmamoğlu aslen Trabzonlu. Ekrem İmamoğlu eşi Dilek İmamoğlu ile 3 çocuğu sahip. Ekrem İmamoğlu ailesiyle birlikte1991’den bu yana Beylikdüzü’nde yaşıyor.

1970 Trabzon doğumlu olan Ekrem İmamoğlu Trabzon Lisesi’nden sonra İstanbul Üniversitesi İngilizce İşletme Bölümü’nden mezun oldu.  İnsan kaynakları ve yönetimi bilim dalında yüksek lisans eğitimi alan Ekrem İmamoğlu, 1992’de inşaat ve taahhüt işleri yapan aile şirketinde iş hayatına başladı.

Okul yıllarında amatör olarak futbol oynayan Ekrem İmamoğlu Trabzonspor Futbol Kulübü, Trabzonspor Basketbol Kulübü ve Beylikdüzüspor Kulübü’nde yöneticilik yaptı. 2009’da CHP Beylikdüzü İlçe Başkanı olan Ekrem İmamoğlu 30 Mart 2014 yerel seçimlerinde Beylikdüzü Belediye Başkanı seçildi. 2014 yerel seçimlerinde CHP’nin AK Parti’den aldığı tek belediye olan Beylikdüzü’nde 3 yılda ilçenin sosyal ve kültürel hayatında etkin rol oynayan İmamoğlu, birçok sivil toplum kuruluşuna üye.

Ekrem İmamoğlu eşi Dilek İmamoğlu ve çocukları ile mutlu bir aile hayatına sahip.