BIST 9.722
DOLAR 32,55
EURO 34,84
ALTIN 2.431,93
HABER /  MEDYA

Ekrem Dumanlı'dan sert Bank Asya çıkışı

Zaman gazetesi Genel Müdürü Ekrem Dumanlı, Bank Asya'nın TMSF'ye devredilmesine sert tepki gösterdi.

Abone ol

İnsanların zulüm altında inim inim inlediğini iddia eden Ekrem Dumanlı, "Bir anamız diyor ki 'bu örgütse ben mantı yapıyorum ben çorap örüyorum hayır kurumlarına veriyorum. Bu örgütse gelin beni alın' diyor. Ya şu annenin feryadını duymayan AK Partili kardeşim alnınızı secdeye koyduğu zaman cenabı hakkın karşısında mahçubiyet yaşamıyor mu" dedi.

Zaman Gazetesi Genel Müdürü Ekrem Dumanlı, Samanyolu Haber televizyonunda cemaatin bankası olarak bilinen Bank Asya'nın TMSF tarafından el konulması kararını değerlendirdi.

BABACAN BANK ASYA İÇİN NE DEDİ?

TMSF HANGİ GEREKÇELERLE EL KOYDUĞUNU AÇIKLADI

KORKU DÜDÜKLÜ TENCERE GİBİDİR

İnsanların içinde müthiş bir korku tüneli içinde yaşama sendromu gördüğünü iddia eden Dumanlı, "korku düdüklü tencere gibidir. Bunu fazla sürdürmemek lazım." diye açıklama yaptı.

BABACAN'A YAKIŞTIRAMADIM

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan'ın "Siyasi bir şey olsa 1,5 sene niye beklensin de bugün yapılsın?" sözlerine tepki gösteren Dumanlı, "Babacan kimden korkuyorsun. Bal gibi de siyasidir. Babacan'a yakıştıramadım. Ali Bey eve gittiğin zaman çoluk çocuğunun yüzüne aynı cümleyi söyleyebiliryorsan 'siyasi operasyon değildir bir kişinin intikamı değildir' diyebiliyorsan seni alkışlıyorum Babacan. Senin gibi sade dürüst akıllı birine yakıştıramadım. Açıklamasını talihsizliik olarak görüyorum." diye konuştu.

CUMHURİYET GAZETESİNE TERÖR ÖRGÜTÜ SUÇLAMASI YAPILIYOR

İktidar partisi ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yüklenen Dumanlı sözlerini şöyle sürdürdü:

"Daha bir hafta önce Hürriyet gazetesinin genel yayın yönetmeni ve sahibine terör örgütü bilmem neyi diye suçlama yapıldı. dünyada böyle komik bir şey olabilir mi? Cumhuriyet gazetesi terör örgütü suçlaması yapılıyor bundan dah acı bir şey olabilir mi? Hidayet Karaca gibi yigit insanı hayatını barış içinde geçirmiş insanı altı aydır hapis yatıyor. 

İNSANLAR ZULÜM ALTINDA İNİM İNİM İNLİYOR

Türk halkının tamamına sesleniyorum. Hassaten AK Partililere sesleniyorum. Sevgili kardeşlerim sevgili vatandaşlarım. İnsanlar zulüm altında inim inim inliyor. Hayır zulüm yoktur diyen insanlar varsa lütfen zulmü yapana sorulmaz bu soru. Zulme uğradığı düşünen insana sorulur. Arkadaş sen zulme uğradın mı denir. Bir anamız diyor ki 'bu örgütse ben mantı yapıyorum ben çorap örüyorum hayır kurumlarına veriyorum. Bu örgütse gelin beni alın' diyor. Ya şu annenin feryadını duymayan AK Partili kardeşim alnınızı secdeye koyduğu zaman cenabı hakkın karşısında mahçubiyet yaşamıyor mu Allah aşkına. Memleketin geldiği yer olarak üzülüyorum. Tayyip Erdoğan için de üzülüyorum sen böyle değildin arkadaş tamam bir yerde dur. Senin makamını bilmen lazım. "