BIST 9.693
DOLAR 32,58
EURO 34,80
ALTIN 2.506,18
HABER /  MEDYA

Ekrem Dumanlı'dan hükümete uyarı

Zaman gazetesi yazarı Ekrem Dumanlı, Gülen cemaatine yapılan operasyonlar konusunda hükümeti uyardı. Dumanlı, "Kanunsuz iş yapan hiçbir fert yakasını kurtaramaz" diye yazdı.

Abone ol

Hükümet-cemaat kavgası günden güne büyürken karşılıklı açıklamalar da sürüyor. Zaman gazetesi Genel Yayın Yönemeni Ekrem Dumanlı, bugünkü köşesinde cemaate yapılan operasyonlara sert tepki gösterdi. Dumanlı, "Kanunsuz iş yapan hiçbir fert (makamı ne olursa olsun) yakasını kurtaramaz" diye uyardı.

YAKASINI KURTARAMAZ!


Ekrem Dumanlı, Gülen cemaatine karşı yapılan operasyonları eleştirerek, “Cemaat’i bitirmek için kurulan kozmik oda bilinmiyor mu sanıyorsunuz? Ayağa düşmüş bilgilerin medyaya sızmaması, tarihe mal olmaması, uzun süre gizli kalması düşünülebilir mi? TEM, Emniyet İstihbarat, MİT gibi birimlerin el ele vererek hak hukuk tanımaksızın bir hedefe yürümesi ve delil üretilerek kanunsuz işlem yapılması gizli kalabilir mi? Sanmam. Görmüyor musunuz; 12 Eylül darbesini yapan o muktedir ve müstebitler dahi 34 sene sonra adaletin karşısına çıkarıldı. Kanunsuz iş yapan hiçbir fert (makamı ne olursa olsun) yakasını kurtaramaz” dedi.

ALLAH BUNUN HESABINI SORAR 

Dumanlı, Azerbaycan’da Gülen cemaati okullarının kapatılmasını da tepki göstererek, “Şimdi kendinizde nasıl bir hak görüyorsunuz ki, tek bir tuğlanız olmadığı halde millete mal olmuş o okulların kapanması için çırpınıp duruyorsunuz! Tarih bunun hesabını sormaz mı, Allah bunun hesabını sormaz mı?” diye sordu.

ADAMA SORMAZLAR MI! 

Türkçe Olimpiyatları’nın Türkiye’de yapılmamasına da değinen Ekrem Dumanlı, “Olimpiyatların Türkiye’de olmasına engel olmak için uydurma mazeret üretenler, bir yandan Türkiye’nin itibarı olan bir programı şahsi egolarına kurban ederken diğer yandan çakma olimpiyatlar organize etmeye yeltendi. Adama sormazlar mı: Madem bu program faydalı değil, niye taklidinin gölgesine sığınıyorsun?” ifadelerini kullandı.