BIST 9.645
DOLAR 32,56
EURO 34,89
ALTIN 2.430,13
HABER /  MEDYA

Ekrem Dumanlı'dan bela ve musibet uyarısı

Kuraklık, don, Soma maden faciası, Ege'deki deprem, tesadüf mü, yoksa ilahi uyarı mı? Ekrem Dumanlı yazdı.

Abone ol

Zaman gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ekrem Dumanlı, yaşanan felaketlerin Allah'ın uyarısı olduğunu savundu.

Dumanlı, Zaman yazarı Ali Ünal'ın çok konuşulan Soma yazısına benzer bir yazı kaleme aldı.

Dumanlı "Cadı avının hazin sonu" başlıklı köşesinde, "özellikle insanların günahtan, yöneticilerin zulümden sakınmaları emredilir; çünkü bunlar bela ve musibetlere davetiye çıkarır." diye yazdı.

Cemaate karşı cadı avına çıkan hükümetin çuvalladığını iddia eden Dumanlı, gelinen noktayı "Paralel devlet suçlaması kocaman bir yalandır ve Hizmet Hareketi’nin illegal hiçbir işi yoktur. Olsaydı; 6 ay içinde mutlaka ortaya çıkartılırdı" diye değerlendirdi.

Yazısının sonunda zalim yöneticilere dikkat çeken Dumanlı, musibet ve gazap tartışmalarına değindi. Yazar, isim vermeden iktidar partisine ve onlara destek çıkan kesime mesajlar yolladı. İşte o yazı:

BELA VE MUSİBETLERE DAVETİYE ÇIKARIR

"Susuzluk, kuraklık, sel felaketi, maden kazası, deprem… Adeta üzerimizde karabulutlar dolaşıyor. Afetler Allah’ın gazabı mıdır diye tartışılıyor. İnançsız bir insan için bu tartışmanın bir anlamı yok. Onlara göre her şey tabii ve tesadüfi. Hiçbir olaya tesadüf gözüyle bakmayan mü’minler için bu tür hadiseler her halükârda ikaz-ı İlahi’dir. Afetten bizzat mağdur olanları suçlamak yanlıştır... Mümin odur ki her hadiseden sonra kendi nefsini suçlar, umumi bir felaketin gelmemesi için dua eder. Kur’an, sünnet ve İslamî eserlerde tabii afetle gelen uyarılar yüzlerce kere zikredilir ve özellikle insanların günahtan, yöneticilerin zulümden sakınmaları emredilir; çünkü bunlar bela ve musibetlere davetiye çıkarır. Dolayısıyla iman eden her ferdin hadiselerin manevî veçhesine de bakması, ikaz-ı İlahi’den ders çıkarması, zulümden sakınması, zulme ortak olmaması gerekir..."

Ekrem Dumanlı tüm yazıları

YALOVA SEÇİM SONUÇLARI- TIKLAYIN 
AĞRI SEÇİM SONUÇLARI- TIKLAYIN
1 HAZİRAN SEÇİM SONUÇLARI TÜM YERLER