BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  MEDYA

Ekrem Dumanlı'dan Arınç'a yolsuzluk cevabı

Ekrem Dumanlı, 17 Aralık'a kadar bunların ağzından tek kelime yolsuzluk duymadığını söyleyen Arınç'a cevap verdi.

Abone ol

Zaman si Genel Yayın Yönetmeni Ekrem Dumanlı'ya göre cemaattekiler hırsızlığı, yolsuzluğu bilmediği için konuşmamış...

ARINÇ: TEK YOLSUZLUK KELİMESİ DUYMADIM

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklama yankı uyandırmıştı. Arınç meclis kürsüsünden şunları söylemişti:

"Hiç bilmediğiniz bir şey söyleyeyim size, 30 yıldır bu camianın içindeyim, 17 Aralık gelinceye kadar ben bunların ağzından bir tek yolsuzluk kelimesi duymadım. 'AK Parti'den bir bakan, bir milletvekili, bir bürokrat şu işi yapıyor' diye bana bir şikayet gelmedi. Vahiy mi geldi 17 Aralık günü yolsuzluk iddiaları ortaya saçıldı. Gözümüzü açan olay budur."

İşte bu açıklamaya cemaatin gazetesi Zaman'ın tepesindeki isminden cevap geldi. Dumanlı bugünkü yazısında Arınç'a böyle seslendi:

DUMANLI: HIRSIZLIĞI BİLMİYORLAR

"Bülent Arınç Bey  “30 yıldır bu camianın içindeyim, 17 Aralık gelinceye kadar ben bunların ağzından bir tek yolsuzluk kelimesi duymadım…” demiş. Aslında bu hüküm “cemaat”in masumiyet delilidir; suçlu sanılmasının değil. Zira hırsızlığı/yolsuzluğu bilmiyordu ki konuşsun insanlar. 17 Aralık sabahı ortaya çıkan belgeler herkesi hayretler içinde bıraktı. Vakıa, nasıl bir çarkın döndüğünü bilenler de varmış. Mesela Yeni Şafak ve Akşam gazeteleri Zarrab’dan, altınlardan aylar önce bahsetmiş; hatta manşet atmışlar. Mesela MİT, 8 ay önce rapor yazıp Başbakan’ı uyarmış; bazı bakanlarla Zarrab’ın kirli işler çevirdiğini, bunun kendilerine zarar verebileceğini arz etmiş. Ne yapalım, Bülent Bey’in tabiriyle, “Çok safmışız, aldanmışız…” Hırsızlık, yolsuzluk, rüşvet işlerini bilen biliyormuş; keşke Sayın Arınç onlara kulak verseymiş…"