BIST 9.080
DOLAR 32,35
EURO 35,12
ALTIN 2.308,88
HABER /  GÜNCEL

Ekrem Dumanlı yalvardı mı yalvarmadı mı kavgası!

Zaman yazarı Mahmet Kamış, Turgay Güler'in yalan söylediğini iddia ederken Ekrem Dumanlı'nın telefon konuşmasına şahit olduğunu yazdı.

Abone ol

İNTERNETHABER.COM
Akşam yazarı Turgay Güler'in Zaman'ın tepe ismi Ekrem Dumanlı'ya dönük iddialarına bir başka Zaman yazarından itiraz geldi. Mehmet Kamış, Güler'in iddialarına konu olan telefon konuşmasına şahit olduğunu kaydederken Güler'in yalan söylediğini iddia etti.

"EY EKREM SEN DEĞİL MİYDİN BANA YALVARAN?"

Turgay Güler, Zaman gazetesi genel yayın yönetmeni Ekrem Dumanlı'nın kendisine 'sert yazmaması' konusunda yalvardığını iddia etmişti. Güler, Dumanlı'nın yazılarına müdahale ettirmek için uğraştığını öne sürdüğü yazısında "Ey Ekrem; sen değil miydin beni arayıp “bu kadar sert yazmamam” konusunda yalvaran? Ey Ekrem; sen değil miydin NT mağazalarının bana yönelik ambargosunu yanlış bulup, “düzelttireceğim” diyen?
Ey Ekrem; sen değil miydin sağı solu arayıp, yazılarıma müdahale edilmesini isteyen?" diye sormuştu. Güler iddialarının sonunda Dumanlı'ya "mülaane" teklifinde bulunarak Fethullah Gülen'in beddua videosuna gönderme yapmıştı.

ZAMAN YAZARI MEHMET KAMIŞ, DUMANLI'YA ŞAHİT OLDU

Zaman yazarı Mahmet Kamış, Turgay Güler'in iddialarına konu olan telefon konuşmasına şahit olduğunu yazdı. Dumanlı'nın kendisinin de bulunduğu bir ortamda sözkonudu görüşmeyi yaptığını kaydeden Kamış, ortada bir yalvarma olmadığını, Güler'in yalan söylediğini yazdı.

İşte Zaman yazarının ilgili yazısı:

SEVGİLİ TURGAY, YAZINI GÖRÜNCE GÖZLERİME İNANAMADIM!

Sevgili Turgay; bugün yazdığın yazıyı ve internetteki değerlendirmeleri okuyunca gözlerime inanamadım.

Bu yüzden o konuyu bilen ve Ekrem Dumanlı’nın seninle yaptığı konuşmaya şahitlik eden birisi olarak bazı şeylere açıklık getirmek gerektiğini düşünüyorum.

AŞIRI ALKOL ALAN YA ESRAR ÇEKEN BİRİ Mİ YAZIYOR BUNLARI?

Bundan aylarca önce gazetede birkaç arkadaş sohbet ederken Ekrem Bey gece kendisini aradığını, dershane yazısına tepki gösterenler konusunda yardım istediğini nakletti. ‘Yazı da ne vardı ki tepki çekti’ deyince bir arkadaş yazıyı anlattı. Bunun üzerine bizim yanımızda seni aradı ve bütün konuşmalara bu vesile ile şahit olduk. Mealen ‘Dün gece anlattığın şeylerin doğru olmadığını öğrendiğini, senin yazının çok yaralayıcı olduğunu ifade etti ve seni televizyonlardan görmüş olmasam bu yazıları aşırı alkol alan, ya da esrar çeken biri mi yazıyor diye düşünürdüm. Böyle hassas zamanlarda dikkatle yazıp çizmek gerekir’ dediğine şahidim. Olaya şahit olan birisi olarak da bunu kamuoyuna açıklamayı görev biliyorum.

İNANAN İNSANLAR İÇİN ÇEÇİCİ GÜNLER İÇİN YALAN SÖYLEMEZLER

Sevgili Turgay inanan insanlar gelip geçici günler uğruna yalan söyleyemezler, olmamış bir şeyi olmuş gibi yazamazlar. Bir hemşehrin olarak yaklaşık 10 ay önce gerçekleşen bu konuşmadan böyle bir yazıyı nasıl çıkardın gerçekten anlayamadım. Hele buradan bir yalvarma çıkartman ve bunu da bir mevkuteye yazman inanılır gibi değil.

MÜLAANE KONUSUNDA BİR KERE DAHA DÜŞÜN BENCE

İnanan bir insan olarak mülaane konusunu bir kere daha düşün bence, evet derse çok zararlı çıkarsın; çünkü kamuoyuyla paylaştığın konuşmanın gerçek olmadığına birkaç kişi birden şahidiz…