BIST 9.049
DOLAR 32,33
EURO 35,09
ALTIN 2.300,60
HABER /  GÜNCEL

Ekrem Dumanlı ve Hidayet Karaca'ya tutuklama talebi

14 Aralık operasyonunda son dakika haberlerine göre, gözaltına alınan Ekrem Dumanlı ve Hidayet Karaca'nın aralarında bulunduğu 12 kişi tutuklama talebiyle mahkemeye sevkedildi.

Abone ol

14 Aralık operasyonunda son dakika gelişmelerine göre gözaltına alınan aralarında Ekrem Dumanlı ve Hidayet Karaca'nın da bulunduğu 12 kişi "tutuklama", 4 kişi ise "adli kontrol" talebiyle mahkemeye sevkedildi. 

Zaman Gazetesi Genel Yayın Müdürü Ekrem Dumanlı, Samanyolu Televizyonu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca, eski Hakkari Emniyet Müdürü Tufan Ergüder, eski İstanbul Asayiş Şube Müdürü Ertan Erçıktı'nın da arasında bulunduğu 16 şüpheli sabah saatlerinde adliyeye sevk edildiler. 

İstanbul merkezli operasyonda 31 kişi hakkında yakalama kararı çıkartılmış, 30 kişi gözaltına alınmış ve bunlardan 18'i, emniyetteki sorgularının ardından serbest bırakılmıştı.

2 KİŞİ DAHA SERBEST

Son serbest bırakılan iki kişi, Siirt eski Emniyet Müdürü Mutlu Ekizoğlu ile polis memuru Mustafa Altunbulak'tı ve operasyon kapsamında adliyeye sevkler bu sabah gerçekleşti.

ADLİYEYE SEVKEDİLDİLER

Saat 07.00 sıralarında, aralarında Zaman Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ekrem Dumanlı, Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca, eski Hakkari Emniyet Müdürü Tufan Ergüder, eski İstanbul Asayiş Şube Müdürü Ertan Erçıktı'nın da arasında bulunduğu 16 şüpheli, Çağlayan'daki İstanbul Adliyesi'ne sevkedildiler.

ekrem-dumanli-gözalti-işareti.jpg

YEZİDİLERE TESLİM OLMAK YOK

Dumanlı ile 2 şüpheli, emniyetten Çevik Kuvvete ait bir minibüsle önce Eyüp Devlet Hastanesi'ne getirilerek, sağlık kontrolünden geçirildi. Dumanlı, hastane girişinde, "Yezidilere teslim olmak yok, demokrasiden ve özgürlüklerden vazgeçmek yok. Allah'a emanet olun, vatan, ülke sağolsun" dedi.

Hastanede yaklaşık 15 dakika kalan şüpheliler, daha sonra Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na getirildi.

ekrem-dumanli-gözaltinda.jpg

Ekrem Dumanlı polislerin arasında bu işareti yaptı

HİDAYET KARACA : ÖZGÜR BASIN SUSTURULAMAZ

Gözaltında bulunan Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca da emniyetten adliyeye sevk edildi.

Karaca, emniyetten Çevik Kuvvete ait bir minibüsle önce Eyüp Devlet Hastanesi'ne getirilerek, sağlık kontrolünden geçirildi. Karaca, hastane girişinde, "Özgür basın susmaz" dedi.

Hastanede yaklaşık 15 dakika kalan Karaca, daha sonra Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na getirildi.

30 KİŞİ GÖZALTINA ALINMIŞTI

İstanbul merkezli 13 ilde 14 Aralık'ta başlatılan operasyonlar kapsamında 30 kişi yakalanmış, Cumhuriyet savcısı tarafından ifadeleri alınan şüphelilerden Elif Yılmaz, Ebru Şenvardar, Naci Çelik Berksoy, Hüseyin Gülerce, Makbule Çam Elamdağ, Ahmet Şahin, Ali Kara, Salih Asan, Engin Koç, Hikmet Tombulca, Samim Noyan, Fahri Sarrafoğlu, Mutlu Ekizoğlu ve Mustafa Altunbulak serbest bırakılmıştı.

KARACA'NIN AVUKATI

İstanbul Emniyetinde yaşanan son durumu twitter hesabından sürekli takipçileriyle paylaşan Hidayet Karaca'nın avukatı Fikret Duran şu ifadeleri kullandı.

-Bizlere söylenmemesine rağmen anlıyoruz ki Sayın Karaca ve Dumanlı tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edildi. Birazdan hastaneye götürülecekler.

-Hastaneden rapor alındıktan sonra adliyeye götürülecekler. Saat 09.00'da mahkeme sorgusunun başlayacağını düşünüyoruz.

-Sn Hidayet Karaca hakkında dosyada hiç bir delil yok. Dosya ellerinde patladı. Buna rağmen tutuklama istenmesi yargının bittiğinin resmidir.

ekrem-dumanli-emniyet.jpg

-Sn Karaca 20 sayfa tutan ifadesinde savciya hukuk dersi verdi, adeta manifesto sundu.

-Bazı siyasetçilerin sık sık "70 yaşında ama bir adam" dediği kişinin dosyada ne şikayeti var ne ifadesi var.

-Soruşturma dosyasi 2014 Ekim ayında açılmış fakat soruşturma ve gözaltına alınanlar Sabah G.nin 22.03.2014 tarihli haberinde aynen yazilmis. Bu haber gösteriyor ki önce medyada haber yapıp sonra sorusturma açıp operasyon yaptırıyorlar.

-Kim kime kumpas kuruyor gün gibi çok açık. Müvekkilimin söyleyeceği 1 cümleden korkanlar hastaneye götürürken bile köşe kapmaca oynuyor, kameraların çekmesini istemiyor.