BIST 9.548
DOLAR 32,52
EURO 34,85
ALTIN 2.485,50
HABER /  GÜNCEL

Ekrem Dumanlı ve Hidayet Karaca için mescit kararı

Aralarında Ekrem Dumanlı ve Hidayet Karaca'nın da bulunduğu 12 kişi nezarethabe yerine mescitte kalacak.

Abone ol

Tutuklanmaları talebiyle mahkemeye sevk edilen Zaman Gazetesi Genel Yayın Müdürü Dumanlı ve Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Karaca'nın da aralarında bulunduğu 12 kişi için, karar saat 14.00'te açıklanacak.

O zaman kadar 12 kişinin nezarethane yerine mescitte kalmaları için verilen teklif, hakim tarafından uygun görüldü. Nezarethanenin soğuk olduğu gerekçesiyle böyle bir talepte bulunan avukatlar, taleplerinin kabul edildiğini söyledi. Ekrem Dumanlı ve Hidayet Karaca da dahil 12 kişi mescitte sabahlayacak.

İstanbul merkezli ''paralel yapı'' operasyonu kapsamında gözaltına alınan ve tutuklanmaları talebiyle mahkemeye sevk edilen Zaman Gazetesi Genel Yayın Müdürü Ekrem Dumanlı ve Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca'nın avukatları basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Dumanlı ve Karaca'nın da aralarında bulunduğu 12 kişinin ifade işlemlerinin sona ermesinden sonra İstanbul Adalet Sarayı önünde açıklamada bulunan Karaca'nın avukatı Fikret Duran, ifade işlemlerinin tamamlandığını, kararın saat 14.00'te açıklanacağını söyledi.