BIST 9.460
DOLAR 32,60
EURO 34,79
ALTIN 2.497,69
HABER /  GÜNCEL

Ekrem Dumanlı için son dakika tutuklama istemi

Zaman gazetesi yayın yönetmeni Ekrem Dumanlı'nın tutuksuz yargılanmasına son dakika savcı itiraz etti.

Abone ol

14 Aralık operasyonunda gözaltına alınıp serbest bırakılan Zaman gazetesi yayın yönetmeni Ekrem Dumanlı'nın tutuksuz yargılanmasına son dakika savcı itiraz etti.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, aralarında Ekrem Dumanlı'nın da bulunduğu serbest bırakılan 8 kişinin tutuklanmasını istedi.

14 Aralık operasyonunda gözaltına alınan ve mahkeme tarafından hakkında yurtdışına çıkış yasağı konularak serbest bırakılan Ekrem Dumanlı ile ilgili soruşturma savcısı harekete geçti. Savcı Hasan Yılmaz, Dumanlı'nın delil durumuna göre serbest kalmasına itiraz etti.

MAHKEME SAVUNMASI SIZDIRILMIŞTI

14 Aralık cemaat operasyonunda gözaltına alınan Zaman gazetesi yazarı Ekrem Dumanlı'nın mahkeme sorgusunda verdiği ifadenin görüntüleri internete sızmıştı.

Mahkeme sorgusu sırasında alınan görüntü kayıtlarının kopyaları kanunen hiçbir şekilde dışarıya verilemiyor. Mahkemede alınan ve tamamen gizli olan bu görüntülerin dışarı nasıl sızdırıldığı ise merak konusu. 

Ekrem Dumanlı'nın internete sızan görüntüleri soruşturmada 'gizlilik kararı' olduğu gerekçesiyle ve ifade görüntülerinin yayınlanmasının kanunan yasak olması nedeniyle haberimizda paylaşamıyoruz.

Yasak hükmüne karşın Sosyal paylaşım sitesi YouTube'a yüklenen videoda Dumanlı ve avukatının hakim Bekir Altun ile tartıştığı anlar bulunuyor.

Tartışmayı çıkan ise Dumanlı ve avukatının 'Ekrem bey neyle suçlanıyor?' sorusu. Dumanlı videoda Zaman gazetesinde yayınlanan iki köşe yazısı ve bir haber üzerine gözaltına alındığı iddiasına tepki gösteriyor. 

Avukatını savunma yapmaması yönündeki telkinlerine sinirlendiği görünen Dumanlı, "Mevzu bu kadardıkça savunayım" diyerek avukatını susturuyor.

PALAVRA OLAN HİKAYELER

Gözaltına alınmasıyla ilgili hukuki gerekçeleri 'palavra olan hikayeler' şeklinde yorumlayan Dumanlı, hakime "Ben bir şey yazmış mıyım? Ben bir şey yapmış mıyım?" diyerek kendini savunuyor.

Zaman gazetesinde soruşturmaya konu olan iki yazıdan birinin Hüseyin Gülerce diğerinin ise Ahmet Şahin'e ait olduğunu söyleyen Dumanlı, dosyaya giren haberin ise Fethullah Gülen'in herkul.org'de yayınlanan bir konuşması olduğu savunmasını yapıyor.

ekrem-dumanli-ifade-goruntuleri-you-tube-yayinladi-video-izle.jpg

You Tube'da yayınlanan videoda Dumanlı hakkındaki suçlamalarla ilgili şunları söylüyor. 

"Bütün bu hikayeler, palavra olan hikayelerin Ekrem Dumanlı'yla ne alakası var?

Ben birşey yazmış mıyım? Bir şey yapmış mıyım?


İki yazar yazı yazmış. Biri Hüseyin Gülerce diğeri Ahmet Şahin. Bir de Fethullah Gülen'in halka açık konuşması Zaman gazetesinde yer almış. Halka açık konuşma... Dünyanın her yerinden ulaşılabilen bir site. Bundan başka bir şey va mı? Ben müdafaa edeyim.


Hiç ortada olmayan terör örgütünün… Silahlı terör örgütü... Bunun da çok büyük bir iftira olduğunu düşünüyorum. İki tane köşe yazısı bir haber… Bunlar bu yazılardan sonra zincirleme reaksiyon olmuş…"

ekrem-dumanli-ifade-goruntuleri-hakim-bekir-altun-ile-tartisma-ani-video-izle.jpg 

SERBEST KALINCA DA AYNI ŞEYLERİ SÖYLEMİŞTİ

Dumanlı'nın mahkemece serbest bırakılmasının ardından Çağlayan Adliyesi önünde yaptığı konuşmada ifadesinde söylediği bölümlere vurgu yapmıştı.

Dumanlı açıklamasında "2 tane köşe yazısı bir tane haber… Karakollarda süründürülmem, buraya getirilmem, dünya basınının dikkatini çeken iki yazı mıdır? Yeminle söylüyorum, hakim “Evet budur” dedi. Bundan bir terör örgütü nasıl çıkarılır. Terör örgütü arayanlar çevresine baksınlar

Teröristlere altın yaldızlar dağıtıldığı Türkiye’de Türkiye’nin evlatlarını terörist ilan edenlere söylüyorum, aynıyla size yapıştırıyoruz. Cebince tırnak makası taşımayanlara terörist diyenler Allah sizi ıslah etsin. Düşünce namusumuza sürülmüş bir lekedir bu" demişti.

Dumanlı'nın ifadelerinde yaptığı açıklamalarla ilgili bölümlerin aynı olması da dikkat çekti. 

ekrem dumanlı ifade görüntüleri internete sızdı.jpg

EKREM DUMANLI ADLİYE ÇIKIŞI BÖYLE KONUŞMUŞTU

14 Aralıkoperasyonunda mahkemece, yurtdışı yasağı konularak serbest bırakılan Zaman Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ekrem Dumanlı, İstanbul Adalet Sarayı önünde açıklama yaptı.

Türkiye bir tiyatro seyrediyor

Adliye önündeki kalabalığa seslenen Dumanlı, "Sizin çok yakından göründüğünüz ve izlediğiniz gibi Türkiye bir tiyatro seyrediyor. Kendi ayıplarını, kendi günahlarını, kendi yolsuzluklarını unutturmak için daha sansasyonel bir hadise çıkarmak için Zaman gazetesi ve Samanyolu televizyonunu hedef alarak basın özgürlüğünü tehdit altına alarak Türkiye'yi dünyaya rezil etmeyi göze alarak bir gazete binasına baskın düzenlediler. Bir genel yayın yönetmenini gözaltına aldılar, saygın bir televizyonun yöneticisini gözaltına aldılar" dedi.

1 yıldır yaptıkları çalışma ortaya çıktı

"Maskat belliydi" diyen Ekrem Dumanlı, "Algı operasyonunun hedefi belliydi. Kendi ayıplarını gizlemek için vatanın evlatlarını feda edenlerin niyeti belliydi. Türkiye büyük bir yara aldı. İnanın gözaltına alınmama üzülmedim. Bizi dünyaya rezil etmek isteyenler bizim hakkımızda suç isnat edecek 1 yıldır yaptıkları çalışma ortaya çıktı. Hiçbirşey gösterilmeksizin, terör örgütü üyeliğiyle, haşa... bu iddiayı sahiplerine iade ediyorum. Bana terör örgütü üyesi diyenlere aynıyla iade ediyorum" diye konuştu.

"Sonuçta geldiler bizi gözaltına aldılar" diyen Dumanlı, "Gözaltına alınmaktan da korkmayız hapse girmekten de korkmayız. Bunlardan korkacağımızı düşünenler yanlış düşünüyor" ifadesini kullandı.

6 gündür çektiğimiz ızdırabın nedeni

Dumanlı, "4 gün bekletildikten sonra karakolda bekletildikten sonra savcının huzuruna çıktık. Falan yazar şunu yazmış talimat verdiniz mi? Bizde kiralık kalem yok, satılık kalem yok. Bir tane haber; herkül.com'dan aynen alınmış bir yazı ve iki tane köşe yazısı. 6 gündür çektiğimiz ızdırabın nedeni. Serbest bırakıldım. Delil dedikleri bu haberi niye yaptın bu yazıyı niye yazdın. Biz kimseden talimat almayız. Talimat alanlar şimdi purolarını içiyorlar. Biz talimatla yazı yazmayız, talimat almayız" şeklinde konuştu.