BIST 9.732
DOLAR 32,53
EURO 34,81
ALTIN 2.436,09
HABER /  MEDYA

Ekrem Dumanlı Cemaatin kime oy vereceğini ağzından kaçırdı

Ekrem Dumanlı, Fethullah Gülen röportajıyla ilgili Cüneyt Özdemir'in sorularını cevaplarken cemaatin kime oy vereceğini ağzından kaçırdı.

Abone ol

Zaman Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Dumanlı, Cemaat'in kime oy vereceklerini Fethullah Gülen'e sorduğunu ağzından kaçırdı. Ekrem Dumanlı'nın bu yanıtı sosyal medyayı salladı..

CNN Türk'te Cüneyt Özdemir'in sunduğu 5N 1K programına katılan Ekrem Dumanlı soruları yanıtladı. 

SORDUM TABİİ Kİ, KİME OY VERECEĞİZ

Cüneyt Özdemir'in "30 Mart Yerel Seçimleri'nde Fethullah Gülen'e kime oy vereceğini sordunuz mu?" şeklindeki sorusuna cevap veren Ekrem Dumanlı, oy konusunda Gülen'e fikir danıştığını söyledi. Dumanlı sözlerine,"Sordum tabii ki, kime oy vereceğiz" diyerek eklemede bulundu.

Cüneyt Özdemir'in soruyu "Kime oy vereceğiz diye mi sordun" şeklinde sormasının ardından Dumanlı, sözlerini "kime oy vereceğiz diye soranlara ne diyeceksiniz" diye düzeltti. Ekrem Dumanlı, Gülen'den aldığı cevabı da aktardı.

MİT MÜSTEŞARI HAKAN FİDAN GÜLEN İLE NASIL GÖRÜŞTÜ EKREM DUMANLI AÇIKLADI (TIKLAYIN)

PİRAMİT YAPI UYDURMA

Gülen cemaati denilen yapının sosyolojik bir yapı olduğunu adının da Gönüllüler Hareketi olduğunu söyleyen Dumanlı, Fethullah Gülen'in ise kanaat önderi olduğunu ifade etti. Bu hareketin örgüt olmadığını anlatan Dumanlı, son günlerde bazı gazetelerde yer alan pramit yapılanmasının ise tamamen uydurma olduğunu söyledi.

İTİRAFÇILAR ARANIYOR

Ahmet Keleş gibi isimlerin son günlerde cemaate yönelik yaptığı açıklamaları da değerlendiren Dumanlı, bazı muhafazakar gazetelerin itirafçı arayarak böyle röportajları gerçekleştirdiklerini söyledi.

YAYINLAYACAK GAZETE YOK!

Fethullah Gülen röportajını ilk etapta başka yayın kuruluşları için düşünüldüğünü, görüşmelerinin de yapıldığını açıklayan Dumanlı, Başbakan'ın açıklamaları nedeniyle bundan geri adım atıldığını ifade etti. 70 küsur yaşındaki bir gazete yöneticisinin Erdoğan ile yaptığı görüşme sonrası ağladığını hatırlatan Dumanlı, böyle bir baskı ortamında, Fethullah Gülen röportajını kimsenin yayınlamayacağını söyledi.

İşte Dumanlı'nın oyunuzu kime vereceğiniz sorusuna verdiği o ilginç cevap;