BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  MEDYA

Ekrem Dumanlı akbil mi kullanıyor?

Star gazetesi yazarı Mustafa Nihat Yükselir, tek ceketi olduğunu ima eden Zaman gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ekrem Dumanlı'yı eleştirdi.

Abone ol

Star gazetesi yazarı Yükselir'e göre Dumanlı, gariban edebiyatıyla cemaatin zengin kaynaklarından sınırsız yararlanıp vitrine oynuyor.

Zaman gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ekrem Dumanlı'nın Bugün TV'de yaptığı açıklamalara yanıt gecikmedi.

Emniyet'teki taltif soruşturması kapsamında gözaltınana kardeşiyle ilgili iddialar ve cemaate yönelik suçlamalara verdiği cevaplara Star gazetesi yazarı Mustafa Nihat Yükselir'in itirazı var.

"Ekrem Dumanlı’nın da bir ceketi varmış!" başlıklı yazısında hedefindeki ismin dile getirdiği konulara ilişkin yanlış gördüğü noktaları tek tek sıraladı. İşte o yazının ilgili bölümü:

SUÇLU DEĞİLSE SERBEST KALIR

"Bir yandan acınası bir hal sergilerken, bir yandan da komik duruma düşüyordu. Fakirlik edebiyatı üzerinden mazlumu oynamak bir gazete genel yayın yönetmeninin başvuracağı yöntem olmamalı. Öncelikle kardeşinin bir iddia ile yargılanması hukuki bir durum. Suçlu ise suçunu çeker, değil ise serbest kalır ve konu kapanır.

SUÇ VARSA ŞAHSİDİR

İkincisi kardeşinin bir konuda yargılanması onu panikletecek, sinirlendirecek, sağa sola saldırtacak bir mesele değil. Çünkü suç varsa şahsidir, sadece kardeşini ilgilendirir. Kendini bağlayan, bağırıp çağırmasını gerektiren bir durum yok ortada.

ZENGİN YA DA FAKİR OLMASI MASUMİYETİN GÖSTERGESİ OLAMAZ

Üçüncüsü birinin zengin olması, suçlu olması ya da birinin fakir olması masumiyetinin göstergesi olamaz. “Kardeşimin de benim de hiçbir şeyimiz yok” demek paralel yapıyla ilişkili olup olmamaya nasıl kanıt olabilir? Ne yani bundan önceki darbe girişimlerini Türkiye’ de zenginler mi yaptı? Zaman gazetesinin sahibi de fakir değildir herhalde. Peki onun durumu nedir? O da mazlum mudur, yoksa zengin olduğu için değil midir?

Böylesi mantık bir genel yayın yönetmeninin kullanacağı yöntem mi? Fakirlik edebiyatı ile kendini mazlum göstermek komik ve daha önce de Gülen tarafından kullanılmış karşılık bulamamış bir yöntem.

Onlarca holding, binlerce eğitim kurumu, yüzlerce şirket, medya kuruluşu, banka, finans şirketi, market zinciri olan bir yapının başındaki zat “Bir ceketim var” diyerek komediye imza atmıştı.

dumanli.20140926082826.jpg

GARİBAN EDEBİYATI YAPARAK VİTRİNE OYNAMAK TRAJİKOMİK BİR DURUM

Bu zatın yolunda gittiği için kendisinin de ‘bir ceketi’ olduğunu söylemek, en az diğeri kadar komik bir durum. Dünyanın sayılı holdinglerinde daha büyük finans, mal, hizmet ve markaya sahip bir yapının mensubu olarak bu imkânların tamamını sınırsız kullanırken garibanlık edebiyatı yaparak vitrine oynamak trajikomik bir durumdur.

Bir ceketi olan Dumanlı akbil kullanarak mı gazeteye geliyor?

Sefer tası ile evden bulgur soğan getirerek mi yemek yiyor?

Dumanlı bu komik açıklamayla da yetinmiyor.

Karşı medyaya saldırırken gaza geliyor.

Bu gazla Gülen’i Mevlana ve Yunus’a eş tutarak bir garip açıklamaya da imza atıyor.

Bu şaka gibi açıklamaları bir medya kuruluşunun başındaki biri yapıyor.

Asıl komik olan herkesin 17 Aralık darbe girişiminden bu yana yaptıkları karalama ve saldırı dolu haberlerini, beddua seanslarını unutup ona inanacaklarını umması.

Ulusal bir gazetenin başındaki zatın yaptığı açıklamalarla trajikomik duruma düşmesi gerçekten çok üzücü.