BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  ÇALIŞMA HAYATI  /  MEMUR

EKPSS başvuru ekranı 2018 ÖSYM giriş sayfası

2018 EKPSS başvuruları bugün başladı. Binlerce engelli memur adayı EKPSS sınavına kilitlendi. Peki 2018 EKPSS başvuru kılavuzu yayınlandı mı, EKPSS başvuru şartları neler ve 2018 EKPSS başvuru paraları hangi bankalara ve ne kadar yatırılacak soruları akıllara takıldı. EKPSS sınavı kalktı iddialarından sonra telaşlanan engelli memur adayları Binali Yıldırım'ın son EKPSS açıklamasının ardından tekrar EKPSS kılavuzuna odanlandı. Peki ÖSYM EKPSS 2018 kılavuzunu yayınladı mı? Detaylar haberimizde

Abone ol

2018 EKPSS başvuruları bugün başlıyor, binlerce engelli memur adayı için heyecanlı maraton başladı. 2018 EKPSS memur başvuru işlemi nasıl yapılır? ÖSYM EKPSS başvuru kılavuzu yayında mı? soruların merak edilen konular arasında yer alıyor.

Engelli Kamu Personel Seçme Sınavı her sene Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından yapılıyor. Memur olmak isteyen binlerce kişi KPSS' ye başvurmak için tarihleri araştırıyor. Engelli insanların memur olmalarının ilk adımı olan EKPSS sınavının kaldırılacağı geçtiğimiz yıllardan bugüne kadar tartışılmış bir çok kez kaldırılacağı söylentileri yükselmişti. 2018 yılında da yapılacağı kesinleşen EKPSS sınavı tarihi ve başvuru tarihleri yayınlanan 2018 ÖSYM Takvimi ile birlikte belli oldu.

EKPSS BAŞVURU TARİHİ NE ZAMAN: Memur olmak isteyen engelli memur adaylarının beklediği açıklamayı Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı yaptı. Bakanlık, 2018 EKPSS sınav ve başvuru tarihleri hakkında bilgi verdi. Buna göre 2018 EKPSS'nin yapılacağı ve başvuruların alınacağı tarih belli oldu. Devlet kurumlarında çalışmak isteyen engelli vatandaşların, bu sınava girmesi gerekiyor. Engellilerin beklediği haber Başbakan 3 Aralık engelliler gününde açıklamıştı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu, 'Engelli kardeşlerimizin atamasıyla ilgili çalışmalar yaptık, ilk etapta 2 bin 500 engellinin atamasını gerçekleştirdik. Şimdi mart ayında 2 bin 500, eylül ve ekim ayında da yine 2 bin 500 kardeşimizi atayacağız.' dedi. Adaylar başvurularını belirtilen tarihler aralığında ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr/ internet adresinden gerçekleştirecek. İşte EKPSS memur alımı başvuru işlemi ve şartları...

EKPSS BAŞVURU NASIL YAPILIR: 2018 Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı (2018-EKPSS), Nisan 2018 tarihinde yapılacaktır. Sınava başvurular, Şubat - Mart 2018 tarihleri arasında elektronik ortamda ÖSYM Başvuru Merkezleri (ÖSYM Sınav Koordinatörlükleri, Okullar) ve Aday İşlemleri Sistemi (AİS) aracılığıyla alınacaktır.

- 2018 EKPSS'ye AİS'den başvuru yapmak için 2016 ÖMSS başvurusu yapmış olmak gereklidir. 2016 ÖMSS'de başvurusu olmayan adaylar, Başvuru Bilgilerinde bulunan Başvuru Merkezleri listesindeki herhangi bir başvuru merkezinden başvurularını yapabilirler.

- AIS üzerinde geçerli bir Ortaöğretim (lise), Ön lisans veya Lisans bilgisi mevcut olmayan adaylar, başvurularını herhangi bir başvuru merkezi aracılığıyla yapmaları gerekmektedir.

EKPSS BAŞVURU YERLERİ:  ÖSYM Sınav Koordinatörlükleri, Okullar, Aday İşlemleri Sistemi (AİS) Ödeme Yerleri:Akbank, Denizbank, T. Halk Bankası, Kuveyt Türk Katılım Bankası, Türk Ekonomi Bankası, T.C. Ziraat Bankasının tüm şubeleri, PTT İş Yerleri, İnternet bankacılığı ve Kartlı Ödeme Sistemi (https://odeme.osym.gov.tr/)

EKPSS 2018 NE ZAMAN: EKPSS 2018 yılında 22 Nisan tarihinde yapılacak. Sınava girmek isteyen adaylar başvurularını 6 Şubat ve 21 Şubat tarihleri aralığında yapabilecekler. Sonuçlar ise 17 Mayıs'ta açıklanacak.

Kura için başvuru tarihi 2 Mayıs ve 16 Mayıs tarihleri aralığında olacak.