BIST 9.453
DOLAR 32,59
EURO 34,80
ALTIN 2.498,62
HABER /  GÜNCEL

Ekonomi düzelme trendine girdi

TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu, ekonominin düzelme trendine girdiğini belirtti.

Abone ol

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Hisarcıklıoğlu, Ordu'nun Ünye ilçesinde Ünye Ticaret Borsası tarafından yatırılan 12 derslikli Mesleki Eğitim Merkezinin açılışında yaptığı konuşmada, devletten tek isteklerinin özel sektöre güven duyulması olduğunu söyledi.

Özel sektörün Türkiye'nin kalkınmasına büyük katkılar sağladığını belirten Hisarcıklıoğlu, şunları söyledi:

''Ekonomi düzelme trendine girdi 2010 yılı 2009 yılından daha iyi geçecek. Uçak artık havalanmaya başladı. Biz devletin özel sektöre güvenmesini istiyoruz. Başka birşey istemiyoruz. Özel sektör bu ülkenin ihracatını 132 milyar dolara çıkartdı. Türkiye İtalya ile Çin arasında sanayi devi oldu. Bizde, petrol doğalgaz yok ama müteşebbis ruhu var. Rakiplerimiz hangi şartlarda üretim yapıyorsa, bize de o şartlar sağlanmalı ki rekabet gücümüz artsın. Artık güneş tekrar doğudan doğuyor ve üstümüze doğru geliyor. Dünya ekonomisinin yüzde 55'i artık Türkiye'nin doğusunda. Bu itibarla talih hazırlıklı olanların üstüne konar. Bizde gelişmeye ve büyümeye topyekun hazırlıklı olmalıyız''

Türkiye'nin en önemli meselesinin işsizlik olduğunu da belirten Hisarcıklıoğlu, ''Bu sorunun çözümü de mesleki eğitim merkezlerinden geçmektedir. İşsizlere soruyoruz, ne iş yaparsın diye, her işi yaparız diyor. Her işi yapan hiçbir şey yapamaz. O yüzden meslek okullarına daha çok yatırım yapılması ülkedeki işsizliğe ve ara eleman ihtiyacını karşılamada önemli rol oynayacaktır'' dedi.

Hisarcıklıoğlu açılışın ardından Ünyeli iş adamlarıyla bir araya gelerek sohbet etti.