BIST 9.080
DOLAR 32,34
EURO 35,11
ALTIN 2.311,51
HABER /  EKONOMİ

Ekonomi Bakanı tanınmamak için yüzünü gizledi!

Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş, fiyatları incelemek için gittiği süpermarketlerde tanınmamak için yüzünü kaşkoluyla gizlediğini açıkladı.

Abone ol

Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş, Fikir Sofrası toplantısına katılarak iş adamları, idareciler ve gazetecilerle bir araya geldi.

Elitaş, burada yaptığı konuşmada ihracat, enflasyon, büyüme ve siyasi istikrara ilişkin değerlendirmede bulundu.

Geçen yılın revize edilmiş Orta Vadeli Planı'nda 143 milyar dolar ihracat öngördüklerini aktaran Elitaş, verinin beklentilerle uyumlu bir şekilde 143,9 milyar dolar olarak gerçekleştiğini hatırlattı.

Elitaş şöyle devam etti:

"Rusya ile yaşadığımız durum ve Habur Sınır kapısı'ndaki problemler olmamış olsaydı, bir 500-600 milyon dolarlık daha, 144,5 milyar dolarlık ihracat rakamına ulaşmamız mümkündü ama olmadı. Hem mevsimsel meselelerden dolayı hem de Rusya ile yaşadığımız problemler ve Güney Doğu Anadolu Bölgesindeki güvenlik güçlerimizin terör örgütüne karşı yaptıkları operasyon sonucunda o bölgedeki Irak ve doğuya giden ihracatta yavaşlamanın etkisi olduğunu ifade etmek mümkün."

Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş

TANIMASINLAR DİYE...

Elitaş, Rusya ile yaşanan uçak krizinin ardından markette fiyatlara göz attığını anlattı. Elitaş şöyle konuştu:

"Krizden sonra bir gün şapkamı giydim, kaşkolumu sardım tanımasınlar diye… Markete girdim bir baktım fiyatlar olağanüstü yüksek. Domates fiyatları 6 lirayı geçmiş, biber fiyatları 6,5-7 lirayı aşmış...Biz yaş sebze meyvede Rusya'nın almadığı malların Türk pazarına girdiğinde biraz fiyatlar düşecek ve aralık ayı enflasyonu da olumlu yansıyacak diye tahmin ediyorduk fakat ihracatçımız gerçekten takdire şayan bir şekilde Rus pazarından kaybettiğini hemen alternatif pazarlara yönlendirdi. O da olaya anında müdahale etmemiz sonucunda oldu."