BIST 9.722
DOLAR 32,55
EURO 34,85
ALTIN 2.434,40
HABER /  SEÇİM

Ekmeleddin İhsanoğlu'nu Gülen bulmuş!

Yeni Şafak gazetesi yazarı Abdülkadir Selvi, çatı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu'nun bulunmasında Fethullah Gülen'in de dahlinin olduğunu yazdı.

Abone ol

Ekmeleddin İhsanoğlu'nun çatı aday olarak açıklanmasının ardından başlayan "Çatı adayı kim buldu?" tartışmaları sürüyor. "Çatı adayı Kemal Derviş buldu" iddiasını bizzat Derviş yalanladı.

Yeni Şafak yazarı Abdülkadir Selvi, "Ekmeleddin Bey'in kampanyası Anıtkabir'den mi başlatılacak" başlıklı bugünkü yazısında, İhsanoğlu'nun adaylığı konusunda Pensivanya'nın dahli olduğunu iddia etti.


Abdülkadir Selvi'nin yazısının konuyla ilgili kısmı şöyle: 

KEMAL DERVİŞ'İN MEKANİZMANIN İÇİNDE 

Ekmeleddin İhsanoğlu ismini Kemal Derviş'in önerdiği yönündeki haberler de bizzat kaynağı tarafından yalanlandı. Kemal Derviş doğru söylüyor. Ekmeleddin İhsanoğlu ismini öneren kişi değil. Ama İhsanoğlu ismi üzerinde mutabakat sağlanması için Washington-Pensilvanya-İstanbul arasında yürüyen mekanizmanın içinde yer aldığı söyleniyor.

SONER YALÇIN İSE GÜL İDDİASINDA

Ekmeleddin İhsanoğlu'nu kimin önerdiğine ilişkin çarpıcı bir iddia da Sözcü Gazetesi yazarı Soner Yalçın'dan geldi. Yalçın'a göre öneride bulunan kişi Abdullah Gül'dü...

İddiasına şöyle yazdı;

Bahçeli, Çankaya Köşkü’ne çıktı. Gül‘den “Ekmel Bey” adını aldı. Bunu Kılıçdaroğlu‘na götürdü. Ve Kılıçdaroğlu, kendi adaylarıymış gibi “Ekmel Bey” adını Bahçeli’ye sundu. İkili 20 dakika sonra “biz anlaştık” diye çıktılar.

Soner Yalçın'ın iddiaları bununla sınırlı değil. İhsanoğlu ve Suudi Arabistan ilişkisi üzerine ilginç bir teorisi de var. (TAMAMI İÇİN TIKLA)