BIST 9.717
DOLAR 32,48
EURO 34,94
ALTIN 2.435,80
HABER /  SEÇİM

Ekmeleddin İhsanoğlu'ndan Bakan Ala'ya yaylım ateşi!

Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu, İçişleri Bakanı Efkan Ala'ya edepsiz dedi.

Abone ol

CHP ve MHP'nin Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu, polemiğe girmekten ve sert mesajlar vermekten kaçınıyor fakat konu Hz. Muhammed olunca adeta ateş püskürdü.

EDEP YAHU! SÜMME HAŞA

Cumhurbaşkanı Adayı Prof. Dr. Ekmeleddin İhsanoğlu, Samanyolu Haber TV'de Ankara Temsilcisi Abdullah Abdulkadiroğlu'nun gündeme dair sorularını cevapladı.

İhsanoğlu, programda çözüm süreci ve "paralel yapı" ile mücadele adı altında yürütülen bürokrasideki atamalara ilişkin mesajlar verdi.

ÇOK SERT ELEŞTİRDİ

Çözüm sürecinin Meclis'in de katılımıyla milli mutabakatla sürmesi gerektiğini belirten İhsanoğlu, İçişleri Bakanı Efkan Âlâ'yı da çok sert eleştirdi. Âlâ'nın bir TV programındaki, "Hz. Muhammed Mekke’nin fethi sırasında gurura kapıldı ve Allah tarafından uyarıldı” şeklindeki sözleri için, “Haşa. Sadece edep yahu denir buna. Bu ifade böyleyse, sümme haşa, sümme haşa” dedi.

MHP DE TEPKİ GÖSTERDİ

İçişleri Bakanı'na bir tepki de MHP'den geldi. MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, İçişleri Bakanı Efkan Ala'ya yönelik olarak, "Sen kimsin, Peygamber için kibirli sıfatını kullanıyorsun. Sen kimsin? Bu kibir, şirktir. Peygambere kibir isnat eden ya onu tanımıyordur ya da kendisini öyle görüyordur" diye tepki gösterdi.