BIST 9.670
DOLAR 32,59
EURO 34,85
ALTIN 2.494,38
HABER /  SEÇİM

Ekmeleddin İhsanoğlu'ndan Alperenlere ziyaretli yanıt

Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu, BBP lideri Muhsin Yazıcıoğlu'nun kabrini ziyaret etti. İhsanoğlu, Yazıcıoğlu için "O gerçek bir kahraman" dedi.

Abone ol

Büyük Birlik Partisi'nin (BBP) CHP ve MHP'nin cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu'nu destekleyeceğini açıklamasının ardından Alperenlerle parti arasında kriz çıkmıştı. Alperenler yaptıkları açıklamada BBP ruhunun hançerlendiğini vurgulamıştı.

Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu, Büyük Birlik Partisi (BBP) Lideri merhum Genel Başkan Muhsin Yazıcıoğlu’nun kabrini ziyaret ederek adeta Alperenlere yanıt verdi.

Yazıcıoğlu’nun ağabeyi Yusuf Yazıcıoğlu ile birlikte Taceddin Dergahı'na gelen İhsanoğlu, merhum liderin mezarı başında dua etti.

YAZICIOĞLU GERÇEK BİR LİDER, GERÇEK BİR KAHRAMAN

İhsanoğlu, Yazıcıoğlu için, “Türk milletinin kalbinde yer etmişti. O gerçek bir kahraman, gerçek bir liderdi” ifadelerini kullandı. İhsanoğlu, Yazıcıoğlu’nun ağabeyi Yusuf Yazıcıoğlu’na da cumhurbaşkanı seçilmesi halinde davanın çözülmesi için elinden geleni yapacağını söyledi.

ekmeleddin-ihsanoglu-muhs-kopya.jpg

İSTİKLAL MARŞI'NI OSMANLICA OKUDU
 
İhsanoğlu ve beraberindekiler, daha sonra Taceddin Veli Hazretleri'nin kabri başında dua etti. Dergah içerisinde bulunan ve bir dönem İstiklal Şairi Mehmet Akif Ersoy’un ikamet ettiği ve İstiklal Marşı’nı yazdığı konağın bahçesinde gezen İhsanoğlu, Ersoy’a ait sergiyi inceledi. İhsanoğlu, Mehmet Akif Ersoy’un orijinal olarak yazdığı İstiklal Marşı’nı Osmalıcasından okudu.

YAZICIOĞLU DAVASININ TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ 

İhsanoğlu, mezar ziyaretinden ayrılmadan önce kardeşi Yusuf Yazıcıoğlu ile de bir süre görüştü. Cumhurbaşkanı olması halinde öncelikli üzerine düşeceği konu olduğunu belirten İhsanoğlu, Yazıcıoğlu davasının her zaman takipçisi olacağına değindi.

41148.jpg