BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  SEÇİM

Ekmeleddin İhsanoğlu'na Diyarbakır'da şok

Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu, Diyarbakır'da bir grup tarafından protesto edildi.

Abone ol

Cmhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu, seçim çalışmaları için gittiği Diyarbakır Havalimanı'nda beyaz barış güvercinleriyle karşılandı.

Güvercinleri uçuran İnsanoğlu, cuma namazı ardından İsrail'in Filistin'e yönelik saldırılarını protesto eden bir grubun tepkisi üzerine "Ben de onlar gibi aynı hislerdeyim" dedi.

POLİSLERİ UYARDI

Cumhurbaşkanı adayı Eklemeddin İhsanoğlu, seçim çalışmaları için geldiği Diyarbakır'da kendisine CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, CHP ve MHP'liler eşlik etti. Havalimanı'nda kendisine verilen barış güvercinlerini uçuran İhsanoğlu, Diyarbakırspor kaşkolunu da boynuna atarak otobüsten vatandaşları selamladı. İhsanoğlu, yanına yaklaşmaya çalışan bazı vatandaşlara engel olmak isteyen polisleri ise "Sakin olun" diyerek uyardı.

ZAFER İŞARETİ YAPTI

İhsanoğlu'nu havaalanından kent merkezine götüren otobüste Türkçe, "Baş üstüne, göz üstüne. Nasılsınız?" anlamına gelen Kürtçe, "Serçavan, ser seran, çawani başin" anonslar yapıldı. Diyarbakır'ın merkez Bağlar İlçesi'nden otobüsün geçişi sırasında zafer işaretleri yapanlara İhsanoğlu da zafer işareti yaparak onlara karşılık verdi.

CUMAYI ULU CAMİİ'NDE KILDI 

Merkez tarihi Sur İlçesi'nde programlara katılacağı Green Park oteline otobüsle ve yanındaki partililerle giden İhsanoğlu, bir süre dinlendikten sonra yürüyerek cuma namazını kılmak üzere tarihi Ulucamii'ne gitti.

İSRAİL PROTESTOSU

Yol güzergahı boyunca vatandaşlarla görüşen İhsanoğlu, cuma namazını kıldıktan sonra İsrail'in Filistin'e saldırılarını protesto eden grupla karşılaştı. İhsanoğlu'nun yanına gelen bazı kişiler 'Kahrolsun İsrail', 'İsrail ile işbirliği yapmayın', 'Yaşasın Filistin', 'Allahu Ekber' derken, 'yuh' sesleri de duyuldu. Ekmeleddin İhsanoğlu'nun etrafına etten duvar ören çevik kuvvet polisleri, bazı kişileri buradan uzaklaştırdı.

YOĞUN İLGİ İHSANOĞLU'NU MEMNUN ETTİ

Otelde Diyarbakır'a yaptığı gezi ile ilgili kısa açıklamalarda bulunan İhsanoğlu, halkla iç içe olduklarını, halkla aralarında herhangi bir engel veya bariyer bulunmadığını söyledi. Diyarbakır'a gelmekten mutlu olduğunu belirten İhsanoğlu, "Gerek havaalanında ve gerek yol boyunca halkımızın gösterdiği sıcak ilgi beni mutlu etti. Ulu Camii'de cuma namazını eda ettik. Bu muhteşem cami Anadolu'muzun en eski cami ve bize Şam'daki Emeviye Camii'ni hatırlatıyor" dedi.

PROTESTOCULARLA AYNI HİSTEYİM

Cuma namazı çıkışında İsrail'i protesto gösterisi yapan grubun kendisine davranışıyla ilgili olarak da İhsanoğlu, "Ben de onlar gibi aynı hislerdeyim. Ben namazı kıldım çıktım. Şimdi ibadet yerlerinde siyaset olmaz. Onun için ibadet ile siyaseti karıştırmamak lazım. En mukaddes meselemiz olan Filistin meselesinde bile bunu yapmamamız lazım. Her şeyin bir yeri var. Gençlerimizin hissiyatına katılıyorum. Onlar Allahu ekber dedi. Biz de namaz kırıp Allahu ekber dedik" dedi.

BAHÇELİ'NİN GÜLEN'E DÖN ÇAĞRISI

Bir gazetecinin "MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli Fethullah Gülen'e Türkiye'ye dönmesi için çağrı yaptı. Bunu destekliyor musunuz?" sorusu üzerine İhsanoğlu, "Sayın Bahçeli siyasi bir partinin lideri ve kendisinin yaptığı bir çağrıdır. Ben hiç bir partinin mensubu değilim. Ne MHP'nin ne de CHP'nin kayıtlı adayı değilim. Beni destekleyen parti sayısı 13 oldu" dedi.