BIST 9.037
DOLAR 32,32
EURO 35,10
ALTIN 2.295,58
HABER /  SEÇİM

Ekmeleddin İhsanoğlu servetinin kaynağını açıkladı

En yüksek miktarda mal beyanında bulunan Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu, servetinin kaynağının miras olduğunu açıkladı.

Abone ol

Cumhurbaşkanı adayları, adaylık başvurusu yaparken mal beyanında da bulundular. 3 aday arasında en yüklü miktarda mal beyanında bulunan isim Ekmeleddin İhsanoğlu, servetinin kaynağını açıkladı.

Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu, YSK'ya sunduğu mal beyanında, kendine veya eşine ait, İstanbul'da 9 daire, bir 2006 marka Opel Vectra otomobil ve banka hesaplarında toplam 240 bin 427 lira ve 3 milyon 596 bin 304 dolar serveti olduğunu bildirmişti. En fazla mal beyanında bulunan Cumhurbaşkanı adayı olan İhsanoğlu, Zaman'dan Nuriye Akman'a verdiği röportajda servetinin kaynağını açıkladı. 

DEDEM YOZGAT EŞRAFINDAN ZENGİN BİRİYDİ

Nuriye Akman'ın "Servetinizin ne kadarını çalışarak elde ettiniz, ne kadarını miras yoluyla edindiniz?" sorusuna İhsanoğlu şu cevabı verdi:

"Dedem Yozgat eşrafından çok zengin bir insandı. Fakat babam, o servetle meşgul olmayan bir insandı. Hatta kendine miras yoluyla intikal eden birçok şeyi kardeşlerine vermiştir. Kendine has bir zühd hayatı vardı babamın. Biz Türkiye’ye geldikten sonra miras yoluyla babama intikal etmeyen, müşterek mülkiyet halinde olan şeyler vardı. Akrabalarım ve onların çocuklarıyla biz müşterek mülkiyetten hisseleri ayırdık."

DEDEMİN MALVARLIĞININ 4'TE 1'İ BANA GEÇTİ

"Dedemin varlığının dörtte biri bana geçti. Eşimin ailesinden intikal eden miras var. Rahmetli kayınpederim Profesör Emin Bilgiç, validesi Ülker Bilgiç hanımefendiden kendisine intikal eden şeyler. Ayrıca ben 1980’den bu yana uluslararası bir teşkilatta çalışıyorum. Cenab-ı Allah bize hizmetler nasip etti. Benim yurtdışında basılan eserlerimin gelirleri var."

KAMPANYA İÇİN CEBİNDEN KAÇ PARA HARCADI?

İhsanoğlu, Cumhurbaşkanı adaylığı kampanyasında cebinden ne kadar para harcadığı sorusu üzerine de "Ne harcadıysak, feda olsun bu devlete, bu millete. Biz bu ekmeği devletin ve milletin sayesinde kazandık" karşılığı verdi.

BAYRAMDAN SONRA BAĞIRMAYA BAŞLIYORUM

Hakkındaki "Harika bir insan ama acaba karizma eksiği mi var? Hani vurdu mu oturtmuyor Başbakan gibi…" eleştiriler hatırlatılan İhsanoğlu, "Efendim, böyle düşünenler var. Ama bunun tam aksini düşünenler de var. Neredeydiniz şimdiye kadar diyor birçoğu da. Farklı bir insan istiyor cumhurbaşkanlığı makamı. Alman, Avusturya cumhurbaşkanları..." dedi.
"Sesinizin kısık olmasının oruçla alakası var mı?" sorusuna da İhsanoğlu gülerek, "Evet, var. Bayramdan sonra bağırmaya başlıyorum" karşılığı verdi.

HİZMET’İN OKULLARIYLA HEP İFTİHAR ETTİM

"Eğer çocuklarınız küçük olsaydı, Hizmet’in okullarına göndermekte tereddüt eder miydiniz?" sorusuna da İnsanoğlu şu karşılığı verdi:
"Elbette böyle bir durum olsaydı bunu düşünürdüm muhakkak. Yirmi seneden fazladır ben Afrika’da, Asya’da, Orta Asya’da, Avrupa’da, Amerika’da birçok Türk kolejine gittim. Ve oradaki hükümetlerin pozisyonunu gördüm. Oradaki hükümetler ve halkta, bu mekteplere karşı büyük bir ilgi, saygı var. Devlet adamları, toplumun ileri gelenleri çocuklarını hep o mekteplere veriyor. Bu mekteplerle bir Türk vatandaşı olarak her zaman iftihar ettim. Bugünkü tartışmanın, bu dış mekteplere kadar gitmesini anlamıyorum. Kapatılmalarının Türkiye’nin menfaatlerine uygun olduğunu düşünmüyorum."