BIST 9.525
DOLAR 32,53
EURO 34,77
ALTIN 2.491,29

Ekmek İsrafına Son

TAFED Desteğiyle Ekmek İsrafını Önleme Kampanyası Amacına Ulaşıyor

Merhabalar,

TAFED Başkanı Zeki Açıköz önderliğinde büyük bir özveri, istek ve gayretle hayata geçirilen “Ekmeğini, emeğini koru” kampanyası ekmek israfını önlemek amacıyla TAFED’in projeye desteğiyle hayata geçirildi. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) Genel Müdürlüğü’ne böyle bir projeyi başarıyla yürüttüğü için teşekkür eden Zeki Açıköz, TAFED olarak her zaman sosyal sorumluluk bilinci olan, toplumu doğru yönde birleştirici, ülkemiz için önemi olan değerli projeler için gerek şahsım gerekse meslektaşlarım üzerimize düşen ve yapılması gereken ne varsa her zaman desteğe hazırız. Ülkemizin değerlerine sahip çıkmaktan onur duyacağımızı bilmenizi isterim.  

       

Bu vesile ile Ekmek israfını önleme kampanyasında bizleri yalnız bırakmayan meslektaşlarımıza, kamuoyuna, emeği geçen başta Koray Usta, Satılmış Usta, SDS organizasyon Bülent Bey, Siyah beyaz Fotoğraf stüdyosu Bülent Bey olmak üzere herkese şükranlarımı iletirim.

          

Ekmeğine sahip çıkan bir toplum anlayışına örnek ve öncü olmak, bayat ekmeklerimizi değerlendirmek, israfı önlemek bizler için son derece önemlidir. TAFED olarak başta ülkemizde olmak üzere tüm dünyada böylesine önemli proje ve kampanyalara her zaman destek verdik ve vermeye devam edeceğiz.

         

Alın terimiz, sofralarımızın vazgeçilmezi, el emeği göz nurumuz ekmeğimize sahip çıkıyoruz

 TAFED Desteğiyle

 Ekmek İsrafını Önleme Kampanyası Amacına Ulaşıyor

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) Genel Müdürlüğü ve Türkiye Aşçılar Federasyonu Desteğiyle ilk 17 Ocak 2013 tarihinde başlatılan "Ekmek İsrafını Önleme Kampanyası na”TOBB İkiz Kulelerde bir tören düzenlendi. Törende Türkiye Aşçılar Federasyonu 1000 kişilik bayat ekmeklerden yapılan açık büfe ile destek verdi Törene, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehmet Mehdi Eker, Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) Genel Müdürü Mesut Köse ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek katıldı. 

         

Bakan Eker, kampanya ile toplumsal katılım sağlanması ve farkındalık yaratılması için hazırlanan Bayat ekmeğin değerlendirilmesi için Türkiye Aşçılar Federasyonu'nca hazırlanan ilk tarif kitabının da dağıtılacağını bildiren Eker, "İsraf belki kelime olarak bu işin ağır yükünü tarif etmekte hafif kalır diye belirtti.

           

Bu yıl aynı tarihlerde Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığında ikincisi düzenlenen Törende Türkiye Aşçılar Federasyonu 600 kişilik Bayat Ekmeklerden yapılan açık büfe ile destek verdi. Türkiye Aşçılar Federasyonu Başkanı Zeki Açıköz ve Ekibiyle hazırlanan ikinci kitap tören sonrası davetlilere dağıtıldı.

             

Bayat ekmeklerden elde edilen ürünlerin muhteşem sunumları dikkatleri çekerken, ekmek israfını önleme kampanyası katılımcıların ve kamuoyunun takdirini kazandı.