BIST 9.710
DOLAR 32,54
EURO 34,90
ALTIN 2.427,30
HABER /  GÜNCEL

Eker'den narenciyeye prim müjdesi

Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehmet Mehdi Eker, narenciye ihracatçısına verilen prim miktarının atrıldığını söyledi.

Abone ol

Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehmet Mehdi Eker, narenciye ihracatçısına ton başına ödenen 75 dolarlık destek primini, 125 dolara çıkarttıklarını açıkladı.

Eker, AK Parti Mersin İl Danışma Kurulu Toplantısı'nda, partililere yaptığı konuşmada, narenciye ihracatçısına ton başına ödenen 75 dolarlık destekleme prim ücretini 50 dolar arttırarak, 125 dolara çıkarttıklarını söyledi. Eker, konuyla ilgili geniş açıklamayı gelecek hafta içerisinde yapacaklarını ifade etti.

12 Haziran 2011 tarihinde Türkiye'nin seçime gideceğini, 12 Mart 2011 tarihinden sonra ise seçim takviminin başlayacağını bildiren Eker, AK Parti'nin, Türkiye'nin birlik ve beraberliği ile kardeşlik duygularının tesisi için bir şans olduğunu söyledi. Bakan Eker, '' AK Parti milletimiz için umut olmaya devam ediyor. Eğer milletimiz için umut olmaya devam etmeseydi 6 ayrı seçimde vatandaş AK Parti'yi tercih etmezdi'' dedi.

AK Parti'nin milletin arzusu ve onların beklentileri doğrultusunda icraat yaptığını anlatan Eker, şunları söyledi:

''Milletimize hizmet için yine AK Parti'ye ihtiyaç var. Bundan sonra da hizmeti sürdürmemiz lazım. Bununla ancak Türkiye'nin temel meselelerini çözeriz. Türkiye 12 Eylül tarihinde, Anayasa'nın 26 maddesini değiştirdi. Milletimiz yüzde 58 oranında bir kabul oyuyla bunu onayladı. Şimdi Mecliste uyum yasaları çıkacak ama Türkiye'nin gerçek ve bir demokratik bir rejime ulaşması, demokratik bir anayasaya, daha sivil bir demokratik anayasaya kavuşması lazım. O da 2011 seçimleriyle birlikte ortaya çıkacak tabloyla, milletimizden alacağımız güçle ortaya çıkacaktır.''