BIST 9.670
DOLAR 32,59
EURO 34,85
ALTIN 2.494,38
HABER /  GÜNCEL

Eker'den Gandi'ye benim adım Cemil çıkışı

Mazot fiyatlarındaki artışı eleştiren Kemal Kılıçdaroğlu'na Bakan Mehdi Eker cevap verdi.

Abone ol

Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun mazot fiyatlarındaki artışa yönelik eleştirisine, "Kaynağı söylemeden mazot fiyatlarını düşüreceğini söylüyor. `Benim adım Kemal' demekle mozot fiyatları düşmez. Bu vaatleri duyunca benim aklıma bir televizyon dizisinde `Benim adım Cemil' diyen adam geliyor" dedi.

ONLAR BALIKÇILAR

Dün (perşembe) akşam saatlerinde Denizli'ye gelen Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker,  Sarayköy İlçesi'ne bağlı Adaköy Köyü'nde bir serada incelemelerde bulundu. Bakan Eker, buradan yoğun güvenlik önlemleri altında Buldan İlçesi'ne bağlı Yenicekent Beldesi'ne geçerek vatandaşlarla sohbet etti, sorunlarını dinledi.

ÇİFTÇİLERE DESTEK

Bir kahvehanede çay içen Bakan Eker, iktidarın tarıma her türlü desteği verdiğini, önemli bir üzüm ihracatçısı olan bu bölgede de ihracatın daha da artması için katkı koyacaklarını söyledi. Bir üreticinin "Gemilere ucuz mazot veriyorsunuz, çiftçiye 3 milyona mazot satıyorsunuz" demesi üzerine Eker, "Biz gemilere ucuz mazot vermiyoruz. Onlar balıkçılar. Size de destekleme yapıyoruz. Yaptığımız desteklemenin içinde mazot ve gübre desteği de yer alıyor. Bu desteklerin bir bölümü bugün hesabınıza yattı. Haziran ayına kadar çiftçiye 6 milyar 700 milyon TL destekleme dağıtacağız" dedi.

Eker, hayvancılık ve seracılık üzerine yatırım yapan firmalara yüzde 50 hibe verdiklerini, bundan faydalanan şirketlerin Denizli'de 65 tesis kurduklarını ve istihdam sağladıklarını söyledi. Eker, sektör temsilcileriyle görüşmek üzere Denizli kent merkezine hareket etti.