BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  GÜNCEL  /  EĞİTİM

Ek yerleştirme başvuruları ne zaman? Ek yerleştirme kontenjanları ÖSYM

ÖSYM üniversite tercih sonuçlarını açıkladı. Peki üniversitelerin boş kalan kontenjanları için ek yerleştirme başvuruları ne zaman başlayacak?

Abone ol

ÖSYM, üniversite tercih sonuçları sonuc.osym.gov.tr internet adresinden dün akşam açıkladı. Üniversite yerleştirme sonuçlarına göre açıkta kalan adayların gözü ise ÖSYM tarafından açıklanacak olan ek yerleştirmelere çevrildi. Peki ek yerleştirme başvuruları ne zaman başlayacak? ÖSYM'nin yayınladığı tercih kılavuzuna göre ek yerleştirmeler için başvurular üniversite kayıt tarihlerinin bitmesiden sonra başlayacak.

1-5 Eylül tarihleri arasında yapılacak olan üniversite kayıtları sonrası ÖSYM ek yerleştirmeler için kontenjanları açıklayacak ve ek yerleştirme başvurularına başlayacak.

2013-2014 öğretim yılında ek yerleştirme başvuruları 25 Eylül tarihinde başlamıştı. Uzmanlara göre, ek yerleştirmeler 2014 yılı içinde 25 Eylül'e yakın bir tarihte alınmaya başlanacak. 

üniversite tercih sonuçları kontenjanlar ve üniversite yerleştirme sonuçları.png

ÖSYM üniversite tercih sonuçlarına göre üniversitelere yerleşme ve kontenjanlara ilişkin istatistikleri açıkladı.

ÜNİVERSİTE EK YERLEŞTİRME ÜCRETİ 10 TL.

Sınavsız geçiş dahil merkezi yerleştirmede açık öğretimin kontenjansız programları dışında bir yükseköğretim programına yerleştirilen adaylar, ek yerleştirme için başvuramayacak. (Merkezi Yerleştirmede bir örgün yükseköğretim programına yerleştirilmiş adaylar ile kontenjan sınırlaması olan açık öğretim programlarına yerleştirilmiş olan adaylar, kontenjan sınırlaması olmayan açık öğretim ön lisans programlarına Ek Yerleştirme için başvuru yapabileceklerdir.) Ek yerleştirme tercih ücreti 10 TL olacak.