BIST 9.052
DOLAR 32,32
EURO 35,14
ALTIN 2.296,28
HABER /  GÜNCEL

Ek yerleştirme başvuruları bugün başladı

Ek yerleştirme başvuruları bugün başladı. Başvurular internet üzerinden yapılacak, ek yerleştirme ücreti ise 10 TL başvurular için son gün 25 Eylül.

Abone ol

ÖSYM üniversiteler için ek yerleştirme başvuru bugün başlıyor. Ek yerleştirme başvuruları için son gün ise 25 Eylül. Ek yerleştirme ücreti 10 TL olacak.

ÖSYM’nin internet sitesinden yapılan açıklamaya göre, adaylar tercihlerini internet üzerinden bireysel olarak kendileri yapacaklar. Başvuru merkezlerinden, ÖSYM Sınav Koordinatörlüklerinden tercih işlemi yapılmayacak. Sadece elektronik ortamda yapılan tercihler işleme alınacak. Posta ile yapılan veya elden teslim edilen tercih formları işleme alınmayacak. 10 TL olarak açıklanan ek yerleştirme tercih ücreti, T.C. Ziraat Bankası ATM ve İnternet bankacılığı, T. Halk Bankası tüm şubeler ve İnternet bankacılığı, Akbank tüm şubeler ve İnternet bankacılığı Kuveyt Türk Katılım Bankası tüm şubeler ve İnternet bankacılığı Türk Ekonomi Bankası tüm şubeler ve İnternet bankacılığı, DenizBank tüm şubeler ve İnternet bankacılığı veya Tüm PTT İş Yerleri aracılığıyla yatırılabilecek. Başvuru yapmadan önce ücretin yarıtılması gerekiyor. Ücret ayrıca, ÖSYM’nin internet sayfasında yer alan ‘Ödemeler’ alanındaki kredi kartı veya banka kartı ile de ödenebilecek.

Adayların tercih yapmadan önce ÖSYM’nin internet sitesinde yayımlanan kılavuzu dikkatlice incelemesi gerekiyor. Kılavuz basılmayacak ve dağıtılmayacak.