BIST 9.717
DOLAR 32,48
EURO 34,94
ALTIN 2.435,57
HABER /  GÜNCEL

Ek ders ücretleri iki katına çıkıyor!

Başbakan Ahmet Davutoğlu 81 ilden gelen öğretmenleri kabulünde konuştu. Davutoğlu 'Haftasonları ek ders veren öğretmenlerin ücretleri iki katına çıkarılacak.' dedi.

Abone ol

Başbakan Ahmet Davutoğlu 81 ilden gelen öğretmenleri kabulünde konuştu. Davutoğlu, atama bekleyen binlerce öğretmene beklenen müjdeyi verdi. Davutoğlu "Haftasonu kurslarındaki ek ders ücretlerini iki katına çıkardık. Ocak ayında 15 bin yeni kadro ilan edeceğiz. Ve ocak ayında 15 bin yeni öğretmen ataması yapacağız. Daha sonra ihtiyaca göre yaz aylarında ek atamalar da yapabiliriz." dedi.

Ayrıca Davutoğlu milyonlarca öğretmene başka bir müjde daha verdi. Haftasonları ek ders veren öğretmenlerin ücretleri iki katına çıkarılacak.

Davutoğlu'nun konuşmasından önemli başlıklar

ÖĞRENCİNİN GELECEĞİNİ ÖĞRETMEN BELİRLER

Hepimiz özgeçmiş yazarız. Övünerek okuduğumuz lise ve üniversiteyi yazarız. Eskiler ben şu dersi şu hocadan aldım derdi. Orada önemli olan mekan ve kurum değil hocalardı.Konuyu, eğitimi sevdiren öğretmendir. Öğrencinin şahsiyetini ve geleceğini belirleyen öğretmendir.Bana tarihi sevdiren öğretmenimdir. Ayşe Hocam, tarihi öyle bir anlatırdı ki.

Eğitimi bir aşk gibi aşılayan öğretmendir. Okulun ismi ya da ne kadar prestijli olduğu değil. Sizler öğrencilere o dersi sevdireceksiniz sizin şahsınızda dersi sevecekler emin olunuz bir öğrenci bir konuyu sevdiğinde mutlaka öğrenir. Dersi sevdirende sevdirecek olanda öğretmendir.

OKULU AİLENİN PARÇASI HALİNE GETİRMELİYİZ

Bir öğretmen genel bir tespit yapması iki üç ders sürer önemli olan onu hayat dolu bir hafıza ile birleştirmektir.Zorluğu bir problem gibi görmek yerine başarıya ulaşan bir yol olarak görmek gerekir.

Okulu ailenin bir parçası haline getirmeliyiz. Öğrenci ailesinin yanında mahcup olduğunda öğretmeninin de karşısında mahcup olabilmeli. Ev ve okul arasında bağlantının sağlanması gerekir. Şehir ve öğrenciyi buluşturmak , eğitimi hayatın her safhasına yaymak gerekir.

Öğrenci öğretmen ilişkisi sınıfta sınırlı kaldığı zaman ruhunu kaybeder. Hayat ve okul arasında bağlantının sağlanması gerekir. Şehir ve öğrenciyi buluşturmak, eğitimi hayatın her safhasına ulaştırmak gerekir.

"SANATÇILARIMIZI DAVET EDİYORUM..."

Öğretmenlerin şartlarını iyileştirmek için elimizden geleni yapıyoruz. Hem sanatçılarımız hem düşünürlerimiz okullarda fahri ders vermelidirler. İlk olarak Hakkari'de Tunceli'de vermelidir. 

2002 kıyasla %726 arttırılan milli eğitim bütçesi 62 miyar TL'ye ulaştı. MEB bütçesi 62 milyar liraya yükseldi. Görevdeki öğretmenlerin neredeyse yarısı son 12 yılda atandı.

ÇOCUKLARINIZI KİTAPÇIYA GÖTÜRÜN

Kitap sevgisini çocuklara aşılamak gerekiyor. Çocuklar zengin ve derin bilgilerle beslenmeli. Teknolojil değişime ayak uyduracağız ama çocuklarınızı kitapçıya, kütüphaneye götürün. Dersi kütüphanede yapın, çocuk kitabı hissetsin. Çocukları kitapları sevdirmek için zorla önüne kitabı koyup oku dememek lazım, hayatın bir parçası kılmak lazım. Bazı dersleri kütüphanede yapın, her düşünceden kitabı çocuklara verin. 

ATAMA VE EK DERS MÜJDESİ

Davutoğlu konuşmasının sonunda müjdeleri birbir sıraladı. Davutoğlu "Haftasonu kurslarındaki ek ders ücretlerini iki katına çıkardık. Ocak ayında 15 bin yeni kadro ilan edeceğiz. Ve ocak ayında 15 bin yeni öğretmen ataması yapacağız .Daha sonra ihtiyaca göre yaz aylarında ek atamalar da yapabiliriz." dedi.

Eminim bu haberi öğretmen olma aşkıyla bekleyen bir çok adayımızı mutlu edecektir. Bir tür Öğretmenler Günü hediyesi olarak bunu sizlere ve ailelerinize tevdi etmek istiyorum.