BIST 9.458
DOLAR 32,60
EURO 34,82
ALTIN 2.504,20
HABER /  POLİTİKA  /  MHP

Ejder Oruç MHP'den aday adayı oldu

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu bürokratlarından Ejder Oruç, istifa ederek MHP'den aday adayı oldu.

Abone ol
Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu bürokratlarından Ejder Oruç MHP Kahramanmaraş Milletvekili Adayı olmak için görevinden istifa etti.
 
Meslek hayatına Türk Telekom da başlayan Ejder Oruç, burada Etüd Proje ve Yatırım Dairesinde sırasıyla mühendis, başmühendis ve daire baskan yardımcısı görevlerinde bulundu. Türk Telekom'un hızlı büyüdüğü 90 il yıllarda yeni teknolojiler ve altyapıların kazandırılmasında önemli görevler ve  projeler yürüttü. 
 
Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu kurucu Daire Başkanlarında olan Oruç,  Sektörel Araştırma ve Stratejiler Dairesi ve Teknik Düzenleme ve Standardizasyon Dairesi Başkanlıklarını yaptı.
 
Kurumda Sektörün serbestleşmesini önceleyen, gelişimini izleyen ve geleceğe Yönelik stratejik planlamasını yapan Oruc, ülkeye giren telekomünikasyon ve telsiz cihazlarını ithalat izinlerini de veren birimin Başkanlığı'nı yaptı ve yıllık 3 milyara yakın cihaz Pazarı'nı düzenledi. 
 
Cep Telefonlarının kayıt altına alınması, yerli telefon üretimini özendirilmesine ilişkin  düzenlemeli yapan Ejder Oruç, Ayrıca kısa mesajlarda (SMS) Türkçe karekterleri standart alfabeye ekletmek için Uluslarası Kuruluşlar nezdinde calışmalar yürütmüş ve sonuçta teklifini kabul ettirerek hayalini gerçekleştirmiştir.  Bu başarısı sonrasında Türk Milletinin bir büyük yarasını sarmış, güzel Türkçe'mizin kısa mesajlarda kullanımının Önünü açmıştır. 
 
Bununla birlikte yaptıgı AB projesi ile cep Telefonlarının insan sağlığına ve çevre ye zarar verip vermediğini ölçen halen Hacettepe Üniversite'si Teknopark Alanında yerleşik, uluslararası akreditasyona haiz, elektromanyetik uyumluluk test laboratuvarını Kurdu . 
 
Ejder Oruç, Evli ve biri kız iki cocuk babası.